Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég az újabb lezárások miatt kéri azt a dolgozóktól, hogy ne sztrájkoljanak tovább, cserébe határozott időre engednek a követeléseiknek.

A március 8-tól, vagyis hétfőtől kezdődő országos korlátozások miatt a sztrájkhelyzet azonnali feloldását látja szükségesnek “a munkatársaink és családjaik védelmének érdekében” a makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft.

Mint írták, “jövő hétfőtől alkalmazkodnunk kell az új körülményekhez, a kisgyermekes szülőknek megoldást kell találni az óvodák és iskolák átmeneti bezárásának következményeire és a további intézkedésekre is fel kell készülnünk, az egészségünk védelmében. Ezért ma délután azt a döntést hozta vállalatunk, hogy felajánljuk a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig.”

A makói gumigyárban hosszabb ideje sztrájkolnak a dolgozók, akik a korábban felbontott kollektív szerződésük visszaállítását követelik. Az érintettek többször egyeztettek a vezetéssel, de a tanácskozás nem volt eredményes. A dolgozók ezért keddtől is sztrájkot hirdettek, ezúttal határozatlan ideig. Az újabb munkabeszüntetésről még a csütörtökön bejelentett lezárások előtt döntöttek a munkavállalók.

“Ma délután már megosztottuk ezen javaslatunkat mindhárom szakszervezetünkkel, azaz az CDFSZ, MGSZ és MTSZSZ képviselőivel, melyre a felek nyitottságot mutattak. Az így helyreállítandó munkabéke mellett 2021. december 31-ig mindhárom szakszervezetünk bevonásával szeretnénk az új kollektív szerződést megkötni” – írta a gyár csütörtöki közleményében. A cég abban bízik, hogy az érdekképviseletek támogatják a lépést, ehhez egyeztetésére is hívták őket csütörtök estére.

Hozzászólások