szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Várhatóan az év második felében alakul meg a MOL-Új Európa Alapítvány.

MOL-Új Európa Alapítvány néven új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre a Mol és a magyar állam – közölte a vállalat.

A közlemény szerint az alapítvány célja közérdekű célok megvalósítása lesz, kiemelten a sport, kultúra, egészségügy és környezetvédelem területén. Működéséhez elsődlegesen a Mol-részvények hozamát használja fel.

Az alapítvány várhatóan az év második vagy harmadik negyedévében alakul meg, miután a létrehozásáról szóló törvényt elfogadta az Országgyűlés. Összhangban a Mol-csoport új stratégiájával a vállalatcsoport támogatási politikája is megújul.

Orbánék megágyaztak maguknak a Molban, kormányváltás után is irányíthatnák

Orbán Viktor és a Fidesz elemi érdekévé vált a Mol túlélése és üzleti virágzása, miután a kormánypárthoz lojális emberekkel feltöltött két közérdekű vagyonkezelő alapítvány a legnagyobb tulajdonosok közé került a vállalatban.

A MOL-Új Európa Alapítvány átveszi a Mol korábban végzett hasonló társadalmi felelősségvállalási tevékenységének jelentős részét.

Emellett az alapítvány egy széles körű és átfogó támogatási rendszert hoz létre:

a tehetséggondozás, a környezetvédelmi tevékenység, a nemzetközi kapcsolatok ápolása, nevelési-oktatási tevékenység, a kutatási tevékenység, karitatív tevékenység, kulturális tevékenység, a sporttevékenység tevékenység támogatása érdekében.

Az Alapítvány közérdekű céljainak és közfeladatainak megvalósítására elsődlegesen az alapítók által rendelt vagyon hozama használható fel. A magyar állam és a Mol ennek érdekében egyenlő arányban 42 977 996 darab “A” sorozatú, a Mol által kibocsátott törzsrészvényt ruháznak át az alapítvány vagyonaként.

Vezető kép: Hernádi Zsolt a Corvinust üzemeltető alapítvány bemutatásakor

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját

Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen, a Kreml behívatta az amerikai nagykövetet

Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen, a Kreml behívatta az amerikai nagykövetet