szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem lenne túlságosan meglepő, ha 2022-re választási költségvetéssel, vagyis bőkezű adakozással készülne a kormány, erre utal a még a jegybank szerint is kissé túlzó hiánycél - mondta Kovács Gábor, a HVG gazdasági újságírója a Fülkében. Kinek jut és ki marad ki a pénzesőből?

A rendszerváltás utáni magyar választások előtt a regnáló kormányokat általában megszállta a nagylelkűség. Valószínűleg most sem lesz ez másként, de ha nagyobb a torta, több juthat mindenkinek - elvileg.

Vannak, akik így is rosszul járnak, például a főváros, ahol alapszolgáltatások is veszélybe kerülhetnek. Különösen nagynak számít-e a majdnem 6 százalékos hiány, amit a járványhelyzet okozta válaság során hozott össze a kormány? Kilő-e a gazdaság, elértük-e a mélypontot? Kovács Gáborral, a HVG újságírójával kiderítjük a Fülkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!