szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áremelésre szinte minden táboroztató készül.

A táboroztatók 70 százaléka nem, vagy csak minimális áremelést tervez, így nagyrészt a tavalyi áron foglalhatnak a szülők táborhelyet gyereküknek. Tóth Béla, a Táborfigyelő, gyermektábor-összehasonlító portál vezetője a Pénzcentrumnak adott interjújában azt mondta, egy napközis tábor átlagára így 33-35 ezer forint, míg egy ottalvós táborért 53-55 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek. A táborok piacán egyébként hatalmas az árolló, van olyan ottalvós tábor, ami 26 ezer forintba kerül, de lehet találni vakációs lehetőséget 300 ezer forintért is.

Az eddigi jelentkezések alapján a sport-, az angol- és a kalandtáborok a legkelendőbbek, de sokan foglalnak a hagyományosabb kézműves vagy lovastáborokba is. Ugyancsak sokan keresik az informatikai táborokat, illetve az extrémnek vagy különlegesnek számító vakációs lehetőségeket, mint például a katonai tábort dzsungel körülmények között, a kiképző tábort vagy a jobb agyféltekés rajztábort.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a legutóbbi Kormányinfón jelentette be, hogy június 1-től megtarthatóak gyerekeknek táborok Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!