szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A változtatást a termékek dobozain is jelzik a gyártók.

Sertészsírra cserélte a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. az általa gyártott konzervekben – adta hírül az RTL Klub Híradója. A lépésre azért kényszerültek, mert akadozik az étolajimport Ukrajnából. Állításuk szerint az ételek íze és energiatartalma nem változik, és a cserét a konzervdobozok tetején jelölik is. A lipidológus szakemberek viszont figyelmeztetnek, hogy a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre.

Korábban már írtunk arról, hogy az élelmiszergyártók rákényszerülhetnek korábbi receptúráik megváltoztatására, ha kifogytak a meglévő készleteikből és nem jutnak (vagy csak sokkal drágábban) újabb szállítmányhoz. Május elején a főállatorvos is engedélyezte, hogy az alapanyaghiány miatt más összetevőket használjanak:

Döntött a főállatorvos: helyettesíthetik az összetevőket az élelmiszerekben az alapanyaghiány miatt

Az élelmiszeripari szereplőknek lehetővé tették, hogy a régi csomagolást használják azoknál az áruknál, amelyek összetevőinél csere történt. Kivételt jelentenek a bébiételek, és továbbra is kötelező az allergén összetevők feltüntetése.p>

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!