szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szánalmas.hu közös blogról – amelyről immár azt is tudjuk, hogy megnyerte a közönségdíjat – az oldal létrehozóját Bateman-t kérdeztük.

Hvg.hu: Mikor indítottátok a Szánalmas.hu-t, mennyien szerkesztitek, s mekkora közönségetek van jelenleg?

Bateman: A Szánalmas.hu most augusztusban lesz három éves, körülbelül hatezer regisztrált felhasználónk van, ők azok, akik a bejegyzésekhez hozzászólnak és anyagok is érkeznek tőlük. A szerkesztéssel rajtam kívül 2-3 fő foglalkozik. A webaudit szerint 14-45 ezer egyedi látogatónk van, az indulás óta kb 600 ezer hozzászólás került fel az oldalra. Eredetileg  a kommentárok, hozzászólások nem voltak regisztrációhoz kötve, de mivel időnként nagyobb nyilvánosságot kaptunk, s sokezer új ember beesett a fórumra, ma már 24 órás várakozás után aktiváljuk regisztrációkat.

Hvg.hu: Említetted, hogy 3-4 ember szerkeszti összesen az oldalt. Mivel foglalkoztok civilben?

Bateman: Az oldalhoz szorosabban kötődő emberek jellemzően az internethez kapcsolódó munkát végeznek.

Hvg.hu: Milyen költségekkel jár az oldal üzemeltetése?

Bateman: Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a beleölt energiákon kívül valós kiadással nem jár az oldal műküdtetése.

Hvg.hu: Milyen koncepció alapján építettétek fel a Szánalmas.hu-t, s egyáltalán, hogyan született az ötlet?

Bateman: Valójában kissé megcsömörlöttünk akkoriban. Mindenki küldözgette egymásnak a linkeket, hihetetlenül untuk már őket, ehelyett kitaláltuk, hogy kirakjuk azokat, amiket érdekesnek találunk. Az azóta eltelt három év során változott az oldal azzá, ami most. Jelenleg egy szerfelett szórakoztató közösség virtuális otthona, folytatásos szappanopera, esetleg blog.

Hvg.hu: Volt, akinek nem esett jól a kollégánk által használt, egyébként cseppet sem bántó szándékkal született "gagyirezervátum" kifejezés.

Bateman: Azért bánthatott sokakat, mert a "gagyi dolgok" csak egy részét képezik az egésznek, nagyon sok ismeretterjesztõ, vagy hasonló linket rakunk ki. Ezekhez csak mellékesen csapódik a gagyi.

Hvg.hu: Milyen moderálási elveket alkalmaztok? Volt-e már problémátok abból, hogy esetleg valamilyen durva anyag került ki?

Bateman: Vigyázunk arra, hogy senki személyiségi jogait és érzékenységét ne sértse a kirakott anyag, de előfordult, hogy valaki kérte egy poszt levételét, s akkor azt természetesen eltávolítottuk.

Hvg.hu: Melyik a legnépszerűbb rovatotok?

Bateman: Értelemszerűen a "Cicusok".

hvg.hu Golden Blog

„A blog szelep, a blog sziget, a blog játszótér”

A Golden Blog-díj személyes naplói között taroltak a hölgybloggerek, s az elismerő vélemények mellé két kategóriagyőzelmet bezsebeltek. A zsűri által díjazott Suematra és Munkanapló, illetve a közönségdíjas Combfiksz szerzőit írói ambíciókról, anonimitásról és a női bloggerek titkáról faggatta a hvg.hu - elektronikus úton.

hvg.hu Golden Blog

Malac e-bay-es pápasüvegben

Új sorozatunkban a hvg.hu Golden Blog versenyének kategóriagyőzteseit kérdezzük. Ma a közönség által legjobb tematikus blognak választott Kiccsaj meg malac című blog szerzőjét, Becherpiget faggatjuk.

hvg.hu Golden Blog

A Szánalmas.hu nyerte a Golden Blog közönségdíját

Lezárult a hvg.hu Golden Blog 2005 díjának közönségszavazása. Olvasóink az elmúlt egy héten a közönség által megválasztott öt kategóriagyőztes blog valamelyikére adhatták le szavazatukat, s a vasárnap éjfélig beérkezett voksok alapján a közönségdíjat a Szánalmas.hu közös blog viheti el. Gratulálunk!

hvg.hu Golden Blog

"Az elismertség nem számít"

Új sorozatunkban a hvg.hu Golden Blog-díjának kategóriagyőzteseit kérdezzük. Ma a zsűri által holtversenyben legjobb közös blognak választott Technocol néhány szerzőjével készítettünk „mélyinterjút”.

hvg.hu Golden Blog

Aki válaszol: Hírbehozó

Tegnap indult sorozatunkban a hvg.hu Golden Blog versenyének kategóriagyőzteseit kérdezzük. Ma a zsűri és a közönség szavazatait egyaránt begyűjtő Hírbehozó válaszol.

hvg.hu Média

Aki válaszol: Pécsi Ferenc, E-média

Új sorozatunkban a hvg.hu Golden Blog versenyének kategóriagyőzteseit kérdezzük. Ma a zsűri döntése alapján legjobb tematikus blognak választott E-média szerkesztőjével, Pécsi Ferenccel beszélgetünk.

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók