A bicskei tábor mostantól a menekültek utolsó állomása az országban. Az új menedékjogi törvény életbe lépése után azok költöznek ide, akik már biztosan nem mennek haza.


Január elsejétől új menedékjogi törvény lépett hatályba Magyarországon, ennek értelmében a bicskei, a debreceni és a békéscsabai befogadó állomás funkcióit elválasztják egymástól.
A BM Menekültügyi Igazgatóságának vezetője szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a tapasztalatok szerint feszültséget okozhat a kérelmezők között az eltérő menekültügyi státusszal rendelkező emberek „összezárása” egy táborban. Rakaczky Renáta ezzel kapcsolatban elmondta: nem szerencsés összeköltöztetni azokat, akik „csupán” a jobb megélhetés reményében jöttek el a hazájukból, olyan emberekkel akik valamelyik válságövezetből érkeztek. Az utóbbiakat ugyanis mindenképpen szeretnénk integrálni a magyar társadalomba, nem úgy, mint azokat, akik a hatóság szemében nem menekültek, tehát vélhetően elutasításra számíthatnak.

A Magyarországon maradó menekülteket már elkezdték átköltöztetni a bicskei befogadó-állomásra, ahol különböző integrációs programokkal próbálják őket felkészíteni a munkavállalásra és az önálló életre. Ezekről a programokról és a táborról olvashat részleteket a Fejér Megyei Hírlap cikkében.

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Spanyol példa a magyar golfpálya-fejlesztések előtt

Éves szinten több ezer golfpálya épül a világon, a golfozók száma pedig milliós nagyságrenddel nő. A vezető szerepet betöltő Spanyolország és Portugália példájából kiindulva a golffeljesztések a magyar ingatlanpiacot is föllendíthetik.

MTI Itthon

Nem utasítják ki a késelő kubai menekülteket

Csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást hat kubai menekült ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, de emiatt nem lehet kiutasítani őket az országból és menekülti státuszukat sem lehet visszavonni - mondta Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója.

Közép-Dunántúl

Elmérgesedő viták a Budapest Gate golfcentrum ügyében

December 6-áig tart az a népszavazás, amelyet egy magánszemély kezdeményezett még októberben lényegében a golfcentrum megépítése ellen. Korábban már írtunk a Budapest Gate projektről, ami egy ingatlanfejlesztési beruházás Bicske határában, ahol a tervek szerint egy golfpálya, több villa és kiszolgáló intézmények, tehát egy önálló városrész épülhetne föl 2010-ig.

MTI Gazdaság

Lakások golfpályával

Írországban, a The Sunday Business Post Property Expo 2008 kiállításon mutatják be a Bicske határában épülő Budapest Gate beruházást, mert onnan jelentős számú érdeklődőre számítanak.

Helyi érték

„Mit akar a nemzetközi nagytőke Bicskén?”

Október elején egy magánszemély népszavazási kezdeményezést indított el a Budapest Gate golfcentrum megépítése ellen. Miközben az aláírások összegyűjtése elkezdődött, a beruházást támogatók is felsorakoztatták az érveiket a helyi lakosok támogatásainak az elnyeréséért. Egy biztos: józan vitára már biztosan nem számíthatnak a Bicskeiek.

Merkel: Nem egyszerű elfogadni Putyin rakétatelepítési moratóriumát

Merkel: Nem egyszerű elfogadni Putyin rakétatelepítési moratóriumát

Baby Yodát annyira imádja az internet, hogy már altatót is énekelnek neki

Baby Yodát annyira imádja az internet, hogy már altatót is énekelnek neki

Orosz kémek támaszpontja lehetett a francia Alpok

Orosz kémek támaszpontja lehetett a francia Alpok

Újabb gyilkosságról derült ki, hogy az orosz állam rendelhette meg

Újabb gyilkosságról derült ki, hogy az orosz állam rendelhette meg

70 milliótól indul itthon az Aston Martin szabadidő-autója – beleültünk

70 milliótól indul itthon az Aston Martin szabadidő-autója – beleültünk

A pécsi képviselők bérét is emelik

A pécsi képviselők bérét is emelik