Tetszett a cikk?

Faágak, kommunális szemét és műanyag palackok - a megáradt Tisza mindent hoz magával, ami az útjába kerül.


A meteorológusok szerint hiába lesz ezen a héten jó idő, a strandolni vágyók mégsem örülhetnek: a Tisza áradása miatt nem használhatók a szabadvízű strandok -írja a heol.hu.

Az esőzések nyomán két árhullám indult el a folyó felső szakaszáról, ezek a Heves-megyei részhez érve egy nagyobb  árhullámba tömörülnek -hivatkozik egy szakértőre az oldal. Akik most nyaralnak a Tiszánál számíthatnak rá, hogy ezek levonulásával egyre több strand válhat fürdőzésre alkalmatlanná, mivel a folyó uszadékos, hordalékos vize kifejezetten veszélyes lehet.

A vízben a természtes hordalékok mellett már most nagy mennyiségű kommunális szemét is sodródik. A  felső szakaszon percenként 300-500 flakont számoltak, ennek egy része pedig besodródhat a strandolásra használt partszakaszokra is.


MTI Itthon

Tovább emelkedik a Hernád vízszintje

Óráról órára emelkedik a Hernád vízszintje, a magyar-szlovák határnál, Hidasnémetinél már 380 centimétert mutatott a vízmérce pénteken délben; a folyó még árad, a tetőzés még szlovák területen tart.

MTI Itthon

Több mint másfélezer ember védekezik a Hernádon

A Hernád-völgyi árvízi védekezésben mintegy 1.600-an vettek részt az elmúlt 24 órában az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig), a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a települések polgármesterei, illetve a polgárvédelmi szervezetek koordinálásával - mondta az MTI-nek az Ékövizig szóvivője vasárnap.

MTI Itthon

Ötszáz kilométeres hosszúságban védekeznek az országban

Országosan összesen csaknem ötszáz kilométer hosszúságú folyószakaszon zajlik árvízi védekezés, a gátakon kétezer ember dolgozik - tájékoztatta a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság PR vezetője vasárnap az MTI-t.

MTI Itthon

Első fokú árvízvédelmi készültség a Bodrogon

Első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az áradó jellegű vízállások miatt a Bodrog folyó teljes hossza mentén, 67 kilométer védvonalszakaszon - mondta az MTI-nek az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője vasárnap.

MTI Itthon

Áradás: 300 kilométeren védekeznek

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) jelentése szerint jelenleg összesen 295 km töltésen van árvízvédelmi készültség, a belvízzel elöntött terület nagysága négyezer hektár, a felkészülésben, védekezésben jelenleg kilencszáz ember vesz részt - írja a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) közleményében. Három településről a Tisza mentén több mint 2000 embert telepítettek ki.

Orbán a melegellenes törvény védelmére kelt, szerinte semmilyen európai jogszabályba nem ütközik

Orbán a melegellenes törvény védelmére kelt, szerinte semmilyen európai jogszabályba nem ütközik

Princetoni professzor: Magyarország felszámolta a demokráciát, de nem fasiszta

Princetoni professzor: Magyarország felszámolta a demokráciát, de nem fasiszta

Eladta a Rottenbiller utcát, Váci utcai vizeldékkel riogatott – Magyar svindlerek, 11. rész

Eladta a Rottenbiller utcát, Váci utcai vizeldékkel riogatott – Magyar svindlerek, 11. rész