Jobban vannak a keceli diszkóban rosszul lett fiatalok

Utolsó frissítés:

Az öt fiú közül hárman már hazamehettek, ketten átkerültek a kórház pszichiátriára. Az eszméletvesztést valószínűleg a különböző kábítószerek keverése okozhatta.


Szombat éjszaka öt eszméletlen fiatalhoz hívták ki a mentőket a Bács-Kiskun megyei Kecelen egy diszkóban. Mindegyik fiatalt intubálni kellett, hármukat pedig mesterségesen kellett lélegeztetni, ők valószínűleg csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetik az életüket. A helyszínre mentőautókat és helikoptereket irányítottak, az öt fiút Kalocsára, Kiskunhalasra és Budapestre vitték kórházba.

– Még nagyon gyengének érzem magam, talán hétfőn vagy kedden részletesen tudok beszélni arról, hogy mi történt velünk – mondta el a Délmagyarország című lap érdeklődésére a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház pszichiátriai osztályán fekvő kisteleki fiatalember, akit szombat hajnalban négy társával eszméletlen állapotban találtak egy keceli diszkóban.

A kiskunhalasi kórház orvosigazgatója a betegek személyiségi jogaira hivatkozva nem árulhatta el, hogy mi okozta a kis híján végzetes tragédiát. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy viszont a lapnak azt nyilatkozta: az elvégzett vizsgálatok szerint az eszméletvesztéssel járó rosszullétet különböző kábítószerek fogyasztása váltotta ki.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.