szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jegyzőkönyvet készít és ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Hospinvest az egri kórházban történt lopások és rongálások miatt. Van olyan számítógép amiről a teljes adatállományt törölték - írja a Heves Megyei Online.


A cég régiós igazgatója, dr. Kosztura László szerint a háttérben minden valószínűség szerint azok a dolgozók állnak, akik a kórház átvételekor elmentek. Az igazgató tájékoztatása szerint a rongálások jelentős része az  egyik laborban történt, itt két számítógép teljes adatállományát, közel 50 ezer dokumentumot töröltek, ennek nagy részét sikerült ugyan az elmúlt napokban helyreállítaniuk, de így is fontos adatok vesztek el.

Az izotópdiagnosztikai osztályon átadáskor „eltűnt” a sugárveszélyes tevékenységre vonatkozó ÁNTSZ és több más hatósági engedély, illetve a vezető asszisztens számítógépéről a teljes adatállományt törölték. Ezen voltak a betegellátással kapcsolatos táblázatok, nyilvántartások, továbbá a teljesítmény-elszámolással és gazdálkodással kapcsolatos adatok. Szintén eltűntek a tudományos tevékenységek, előadások anyagai, a kreditpont nyilvántartás, valamint az osztályvezető tudományos kutatásainak anyagai. Mindezek mellett az osztályvezető főorvos gépéről is hiányoznak a működéshez szükséges adatok.

„Ezek a rombolások nagyon lelassítják a munkát az intézményben, a dolgozók számára rengeteg többletmunkát jelentenek, valamint a betegek számára bosszúságot, mert a várakozási idő gyakran ezen körülmények miatt több lehet a szokásosnál. Amikor a betegellátás akadályozásáról beszélünk akkor teljes Heves megyét, Borsod megye déli és Szolnok megye északi részét értjük alatta, amely megközelítőleg félmillió lakos ellátását jelenti" - hangsúlyozta a régióigazgató, hozzátéve hogy minden ilyen ügyben feljelentést tesznek.

MTI Itthon

Hetekbe telhet az egri kórház átadás-átvétele

Néhány hetes szervezési munkára van szükség, hogy az ellátás visszaállhasson a megszokott szintre, mert a "kórházvédők" belső ellenállása miatt nem tudták végrehajtani a kórház menedzsmentjével kidolgozott átadási-átvételi programot - jelentette be a HospInvest Zrt. elnöke.

hvg.hu Itthon

Mennyibe kerültek az egri kórháztüntetések?

Összesen 46 millió forintba került eddig az adófizetőknek az egri kórházvédők tüntetése. A Heves megyei egyenruhásoknak 26 alkalommal kellett kisebb-nagyobb demonstrációkon a rendet fenntartaniuk.

Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Már a Netflix is a TikTokot másolja