Felhő is alig lesz az égen, forró hétvége jön

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazi nyári hétvége jön, 30 fok fölötti hőmérséklettel.

Pénteken túlnyomóan napos idő lesz, csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, de északkeleten egy-egy zápor előfordulhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 15, 21 fok között alakul.

Szombaton igazi nyári, napos időre van kilátás, felhő alig lesz az égen – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Tovább melegszik a levegő, délután egyre többfelé mérhetünk 30 fok körüli hőmérsékletet. Erős lesz az UV-sugárzás, bánjunk óvatosan a napozással.

Pünkösd vasárnapján igazi nyári időre van kilátás, csak elszórtan lehet néhány gomolyfelhő az égen. Keleten a szelet élénk lökések kísérhetik, máshol mérsékelt marad a légmozgás. Meleg idő várható, 28-32 fok közötti maximumokkal.
Pünkösdhétfőn sem panaszkodhatunk majd a rossz idő miatt, folytatódik a száraz, igazi nyári idő. Enyhe lesz a hajnal, délután pedig kevéssel 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. Megélénkülhet az északi, északkeleti szél.