Este front jön, 15 fokkal hűtheti le az ország felét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerdán késő este újabb hidegfront érkezik, csütörtökön pedig 15 fok különbség is lehet nyugat és délkelet között – közölte az idokep.hu meteorológiai portál.

Szerdán a déliesre forduló szél megélénkül, majd várhatóan késő este egy újabb hidegfront érkezhet, ezért ismét számítani kell záporokra, zivatarokra, a hevesebb zivatarok esélye a friss előrejelzésekben ugyanakkor elenyésző – jelentette az idokep.hu. A front mögött ismét északnyugatira fordul és feltámad a szél.

Ma még országszerte 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a Tiszántúlon 35 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet, de csütörtökön a hidegfrontnak köszönhetően a Dunántúl nagy részén mindössze 15 és 20 fok közé melegszik csak a levegő, ezzel szemben a Tiszántúlon újra 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Akkor napközben már nemcsak a Dunántúlon, hanem a középső országrészben is számítani kell esőre, záporokra, zivatarokra, majd délután, kora este a keleti, északkeleti és a délkeleti tájakon lehet csapadék, itt hevesebb zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel.