szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A híresen zord klímájú Zabaron -0,8 fokig hűlt a levegő, a Karancs-hegységben fekvő Mihálygergén -0,5 fokot mértek.

A várakozásoknak megfelelően szerda reggelre több helyen is fagypont közelébe zuhant a hőmérséklet, hazánk több területén is talajmenti fagyok voltak – írta az Időkép.

Az észak-északkelet felől fölénk áramló hideg, sarkvidéki levegő megtette a hatását: az OMSZ hivatalos mérése szerint Zabaron -0,8 fokig hűlt hajnalra a levegő.

A Nógrád megyei Zabar egyébként híres zord klímájáról: nyáron fagyközeli szintre süllyed a hőmérséklet, télen gyakori a mínusz 25-30 fok. A településen alig terem meg valami a folyamatos hideg miatt, és a helyiek már augusztus közepén elővették a szekrényből a meleg ruhát, ahogy erről nyári riportunkban is beszámoltunk.

©

Az Időkép mérőhálózata is több helyen regisztrált fagypont körüli értékeket, egy észlelő a Nógrád megyében, a Karancs hegységben fekvő Mihálygergéről -0,5 fokot jelentett.

Az északi területek mellett didergős volt a reggel a Bakony térségében, Somogyban és a Duna-Tisza közének egy részén is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait