szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A G4-es erősségű geomágneses vihart egy pár napja történt napkitörés okozta – ilyen erősségű űrvihar legutóbb március 17-én este érte el bolygónkat. Magyarországon túl felhős volt az idő, Erdélyben viszont sikerült lefotózni a sarki fényt.

A márciusihoz hasonló erősségű geomágneses vihar érte el a Földet, itthonról azonban a felhők akadályozták a jelenség megfigyelését – adta hírül az Időkép. Erdélyben, Gyergyószentmiklóson viszont sikerült lefotózni a jelenséget.

A G4-es erősségű geomágneses vihart egy pár napja történt napkitörés okozta – ilyen erősségű űrvihar legutóbb március 17-én este érte el bolygónkat, akkor 10 év után újra Magyarország több pontján is látható volt sarki fény.

Az amerikai NOAA űridőjárással foglalkozó részlege hétfő este 9 óra előtt pár perccel adta ki a riasztást a hirtelen megerősödő geomágneses viharra. A viharok okozta zavarok erősségét jelző Kp index a márciusi 7-es értéknél is magasabbra, 8-as értékre szökött fel.

©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán

Kigyulladt egy kétszintes ház Budán