szerző:
hvg.hu

Nagy szélre figyelmeztetnek, de már a másodfokú riasztást is visszavonták.

Vége a nagy esőknek, de a rossz időnek még nem: míg reggel Budapesten és Pest, valamint Fejér megyében még a legmagasabb fokozatú figyelmeztetés volt érvényben, az Országos Meteorológiai Szolgálat délután ezt mérsékelte, este kilenctől pedig már csak kilenc megyében volt érvényben a szél miatt egész napra szóló figyelmeztetés, valamint a következő néhány érvényes riasztás.

Az OMSZ azt írta: késő estétől szinte mindenhol megszűnik az intenzív csapadék, utolsóként már a Dunántúlon is, a szél miatt azonban a Dunántúl teljes területén érvényben van továbbra is a figyelmeztetés. A legerősebb széllökések délutánig több helyen meghaladják a 60-70 km/h-t. Főként a Balatonnál, illetve a hegyvidéki területeken 80 km/h fölötti széllökések is várhatók. Az estétől északkeleten, főként a Zemplénben, a Bodrogközben és az Alföld északi peremén is számítani lehet 60-70 km/h körüli széllökésekre.

Kedden várhatóan a Nyugat- és Közép-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Baranya, Somogy, Békés, Csongrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lesz érvényben figyelmeztetés a nagy szél miatt. Kedd délutántól azonban mindenhol veszít erejéből a szél és a viharos fokozat alá mérséklődnek a széllökések.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!