Trükkös dekoráció: játsszon a színekkel!

Trükkös dekoráció: játsszon a színekkel!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

 Frissítő színorgia Kék, narancs, zöld, fehér - ez mind együtt?

 Frissítő színorgia 

Kék, narancs, zöld, fehér - ez mind együtt? Csak a legbátrabb dekoratőrök mernek ilyen színvegyítéssel kísérletezni, de mint a fotón is látható: sokszor jobban mutatnak a színek teljesen más árnyalatokkal kombinálva, mint önmagukban. Feltéve, hogy ügyesen párosítják őket. A helyiség színvilágát a színes szőnyeg uralja - a nagy színkavalkádhoz fehér étkezőgarnitúra dukál. A kiegészítő textíliák - a függönyök vagy a párnák - csak egy-egy színt képviseljenek sok közül, így lesz igazán harmonikus az étkező.

 
Hideget a meleggel

Szokatlan színpárosításnak tűnhet a konyhában a bársonyos pasztell sárga és a rideg acélkék vegyítése, de a látvány magáért beszél: ilyen kifinomult, elegáns konyhában képzeljük el a konyhatündéreket. A színek ritmikájára is érdemes figyelni: egyszer fent, egyszer lent, hol a sárga, hol a kék vonzza magához tekintetet. Konklúzió: a konyhaszekrény nemcsak egyen színekben mutat jól, merészebb árnyalatokkal is lehet kísérletezni.

 
Fekete-fehér plusz egy szín

Garantáltan ütős enteriőr születik a fekete-fehér kombinációjából, de az éles kontraszt miatt sokan nem kedvelik a két szélsőséget a lakásukban. A megoldás: egy harmadik. A fekete-fehér kontrasztja egy erőteljes színárnyalattal tompítható, mint ebben a konyhában. A tervező a „fiús” kéket választotta harmadiknak, a kiegészítő bézs (tapéta, járólap) csak színszelídítő ráadás. A fekete-fehér ridegségének nyoma sincs, köszönhetően a kék munkapadnak és a konyhaszekrény színezett üvegének.

 
Pink, pároknak

Egyes színekhez hangulatokat, tulajdonságokat társítunk: a sárga derűt keltő, a kék megnyugtató, a rózsaszín nőies stb. Már csak az asszociációk megdöntése miatt is érdemes a színekkel kísérletezni a lakásban. Élnénk a gyanúperrel, hogy a fotón látható nappalit nem egy egyedülálló macsó lakja. Jogosan: a tervező kifinomult ízlésű fiatal pároknak szánta a pink-barna színvilágot. A sötétítőfüggönynek köszönhetően az arányokon könnyen lehet javítani.

 
Fürdőszoba: apróból nagyszerűt

Többen úgy gondolkoznak, hogy a vendégeknek szánt törölközőn kívül más dekor textíliát felesleges a fürdőszobában elhelyezni, csak a helyet foglalná. Ez a hozzáállás eredményezi a csupa fehér, aprócska helyiségekben a „klinikai hatást”, pedig elég néhány színárnyalat, és máris eltűnik a kórházi jelleg. Nézzék ez a szerény adottságú kis fürdőszobát (fotó): bájos, romantikus lányszentély vált belőle, s ehhez csupán némi finom kelme és antik aranyozott tükör kellett.

 
 
Fotók: Doug Hansen
Forrás: www.bhg.com
Hozzászólások