Még több luxus: jönnek a 6 csillagos szállodák

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A hírt Peter Nicas, a ProfessionalTravelGuide.

A hírt Peter Nicas, a ProfessionalTravelGuide.com vezérigazgatója és főszerkesztője jelentette be. Nicas közölte, hogy ezzel egyidejűleg a légitársaságok minősítésére is bevezetnek egy hatcsillagos rendszert, amely nemcsak az első osztály és a business osztály, hanem a reptéri autóbusz-szolgáltatás értékelését is magában foglalja. A luxushajók hatcsillagos minősítését 2009 őszén tervezik bevezetni.

"A Star Service jelenleg a világ egyik legmegbízhatóbb szállodaminősítő rendszere - mondta Marshall A. Calder, a The Leading Hotels of the World cég marketingért felelős első alelnöke. - Olyan rendszer, amelynek kiegyensúlyozott, pártatlan értékítélete vitán felül áll."

A hatcsillagos minősítést csak azok a szállodák kapják meg, amelyek teljesítik a több mint 1700 szigorú feltételt, köztük kulturális és érzelmi jellegű kritériumokat. Az exkluzív klubba valóban csak olyan hotelek kerülhetnek be, amelyek a legkényesebb ízlésű vendégeknek is tökéletes szolgáltatást nyújtanak. Álljon itt mutatóba néhány kritérium:
- az alkalmazottak száma nem lehet kevesebb, mint a vendégeké;
- minden egyes vendég egyéni igényeihez igazított, nem tolakodó, kifogástalan szolgáltatások;
- a nyilvános helyeken, például ebéd közben is adott az egyéni elkülönülés lehetősége;
- egyedi építészeti megoldások;
- a helyi légkör, a környék hangulatának tükröződése.

A hatcsillagos minősítés részletes feltételeit akkor teszik közzé, amikor Peter Nicas vezérigazgatója világkörüli útra indul, hogy végiglátogassa a "jelölteket".

"A világ több száz luxusszállodájában jártam már vendégként. Az elmúlt néhány évben feltűnt, hogy egyre több olyan hotel épül és működik, amely szétfeszíti az eddigi ötcsillagos minősítési rendszer kereteit - mondta Nicas. - Azok a jelenleg ötcsillagos szállodák kerülhetnek be az új, hatcsillagos kategóriába, amelyek minden eddiginél jobban figyelembe veszik a vendégek személyes igényeit. A létesítménynek nemcsak ki kell elégítenie ezt a kritériumot, hanem olyan birodalomba kell kalauzolnia vendégeit, amely még a legigényesebbeket és leggazdagabbakat is lenyűgözi és az egyediség érzésével tölti el."

Néhány szálloda, amelyik eséllyel pályázik a hatcsillagos minősítésre:

- Európa - Capella Schloss Velden, Ausztria
- Afrika - Susuwe Island Lodge, Namíbia
- Közel-Kelet - One & Only Royal Mirage, Dubai
- Dél-Csendes-óceán - Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
- Ázsia - Peninsula Hotel, Hongkong; Hyatt Regency Kyoto, Japán
- Dél-Amerika - Park Hyatt Buenos Aires, Argentína
- Észak-Amerika - Jackson Hole, Amangani Resort, Wyoming; Lowell Hotel, New York

"Ezek a luxusszállodák nem szerepelnek a szokásos online utazási oldalakon, amelyek a lehető legolcsóbb szállodai szobákat értékesítik - mondta Nicas. - A leendő hatcsillagos szállodák vendégeinek túlnyomó többsége hagyományos utazási ügynökökön keresztül vagy közvetlenül a szálloda weboldalán foglalja le szobáját."

A ProfessionalTravelGuide.com nem tesz lehetővé online szobafoglalást, ezért kiterjedt adatbázisa az összes szállodát tartalmazza, a hatcsillagos várományosokat is beleértve. (A többi weboldal csak azokat a szállodákat sorolja fel, amelyek szobáit értékesíti.) A ProfessionalTravelGuide.com arra biztatja felhasználóit, hogy hatalmas, gazdag adatbázisa alapján tervezzék meg utazásaikat (ezekhez az információkhoz eddig csak az idegenforgalmi szakemberek fértek hozzá), majd közvetlenül a szállodánál vagy utazási ügynökön keresztül foglaljanak szobát, hogy a lehető legjobb árat kapják.

A ProfessionalTravelGuide.com weboldalon nem található semmiféle felhasználói tartalom, kizárólag azoknak a profi újságíróknak az értékelései, akiknek elegendő tudásuk, tapasztalatuk van ahhoz, hogy megkülönböztessenek egy hatcsillagos szállodát az ötcsillagosoktól.

[[ Oldaltörés: Fotók a biztos jelöltekről ]]

Capella Schloss Velden, Ausztria
Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
Four Seasons Resort Bali, Sayan Ubud
Peninsula Hotel, Hongkong