Kínos: energiafaló és korszerűtlen paloták, minisztériumok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Az Ian Lucas cég szakértői csoportja, amely infravörös technológiával...

Az Ian Lucas cég szakértői csoportja, amely infravörös technológiával vizsgálta az épület energiahasznosítását, nulla pontot adott a palota energiahatékonyságára - tájékoztatott a Daily Telegraph című napilap. II. Erzsébet királynő energiatakarékossági bizottság felállítását rendelte el a Buckingham palotában, hogy csökkentsék az áram- és fűtési költségeket.

A megújítható energiára szakosodott Ian Lucas cég szakértői szerint a királyi palotában duplaüvegűre kellene cserélni az ablakokat.

A walesi herceg, aki épp előadást tartott Rio de Janeiróban a klímaváltozásról, az újság szerint kínosan fogja érezni magát, amikor értesül arról, hogy az ő lakhelye, a szintén Londonban található St. James palota a kapott öt pontjával a 12. ezen a feketelistán. 

A brit kormány februárban költséges kampányt folytatott, hogy 2050-ig 50 százalékkal csökkentse a brit otthonok energiafelhasználását.

Több kormányépület szintén a lista elején szerepel, köztük maga a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium, a védelmi minisztérium és a képviselők irodaháza, a parlamenthez tartozó Portcullis House is.