Cuki biofegyver: védje kertjét katicabogárral!

Cuki biofegyver: védje kertjét katicabogárral!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A csábítás történhet virágzó kaporral, macskamentával...A csábítás történhet virágzó kaporral, macskamentával, kakukkfűvel, bíbor kasvirággal, cickafarkkal, körömvirággal és zsályával.  A gyógy- és fűszernövények ültetési praktikáit egyébként sem haszontalan elsajátítani a hobbikertészeknek. A kaprot, a kerti zsázsát és a turbolyát szakaszosan jó vetni - tanácsolja a Kerti Kalendárium májusi száma. - Így folyamatosan lehet szedni róla a friss hajtásokat. Azért is hasznos foglalkozni a zöld, friss fűszernövényekkel, mert a piacokon vagy a csemegeüzletekben kaphatók importból származnak, jelentős a növényvédő szertartalmuk - és drágák.

A majoránna és a bazsalikom palántázási időpontjának május közepét javasolják a szakemberek. A citromfüvet, zsályát, kakukkfüvet és a rozmaring magvait május végéig kell elültetni.  A kerti borágó kevésbé ismert, pedig jótékony gyógyító hatású növény, fiatal leveleinek, zsenge hajtásainak íze az uborkáéhoz hasonlít. Virágai ehetők, mutatósak, külföldön gyakran díszítenek vele desszerteket. 

A narancssárga színű körömvirágot, ha egyszer valahol megtelepedett, kiirtani is alig lehet, mert csónakszerű, tüskés terméseit elszórva, önmagát is szaporítja. Május végétől a fagyokig nyílik. A körömvirág hámosító hatású, gyulladáscsökkentő krémek kedvelt alapanyaga, de gyomor- és bélfekély ellen is használják virágát teaként, mert sebgyógyító és baktériumölő hatású - állítják a magazin szakírói. (MTI)


Hozzászólások