Ritka jó hír az építőiparból: új modern betongyárat avattak Pécsett

Ritka jó hír az építőiparból: új modern betongyárat avattak Pécsett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Weimann Albert, a 60 dolgozót foglalkoztató pécsi Leier-BCM Kft.

Weimann Albert, a 60 dolgozót foglalkoztató pécsi Leier-BCM Kft. ügyvezetője elmondta: a napokban próbaüzembe helyezett új csarnok a pécsi betonelemgyár negyedik és egyben legnagyobb termelőrészlege, amely egy év alatt egymillió négyzetméter térkő, illetve falazóelem legyártására alkalmas teljesen zárt rendszerben, környezetbarát módszerrel. A pécsi üzem ezzel háromszorosára növeli gyártókapacitását.    

Weimann Albert, a 60 dolgozót foglalkoztató pécsi Leier-BCM Kft. ügyvezetője

Az ügyvezető hangsúlyozta: a jövőbeni növekedés a pécsi üzem alaptermékei, a betonfalazók és zsaluzólemek minőségének további emelésével, valamint a termékskála térburkoló elemekkel való szélesítésével lehetséges.     A 2 ezer négyzetméteres gyártócsarnok építéséről 2007 végén döntött az osztrák tulajdonos, a beruházás értéke eléri az 1,5 milliárd forintot. A csarnokot a legújabb és egyben legfejlettebb technológiával szerelték fel.    

A jelenleg 2 ezer embernek munkát adó Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően az építőiparban dolgozó társaság az 1980-as évektől nyitott a nemzetközi piacok felé, és mára a nemzetközi piac több üzletágában is sikeres, dinamikusan fejlődő  családi vállalkozássá vált. Hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 30 telephellyel rendelkezik. A Leier hat magyarországi betonüzemével és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője.