szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az MTV kuratóriumának tegnapi ülésén ismét megtárgyalták a székház bérletének konstrukcióját.

Az MTV kuratóriumának tegnapi ülésén ismét megtárgyalták a székház bérletének konstrukcióját. A tévé a januárra a szerződés szerint esedékes összeg harmadát, 135 milliót fizetne, a további díjakról pedig tárgyalnak a bérbe adó céggel. A mostani, évi hárommilliárdhoz közeli bérleti díj két évtizedre mintegy hatvanmilliárd forintot tesz ki.

A tévé székház bérbeadója a Millenniumi Média Kft. mind a televíziót, mind az MTV-t felügyelő tulajdonosi testület (kuratórium) elnökségét felszólította már, hogy fizessenek.

Mint ismeretes: a Magyar Televízió a Szabadság téren töltött öt évtized után az idén nyáron költözött át új, óbudai ingatlanába, amelyet azonban továbbra is csak bérel egy 22+18 évre szóló szerződés keretében. A bérbeadó - egyben az épület építtetője - az egykori Wallis Ingatlan körébe tartozó Millenniumi Média Kft. Az évi hárommilliárd forint körüli bérleti díj és a bérbeadó cég különleges pénzügyi biztosítékrendszere miatt (a cég a televízió szinte minden bevételi forrására jogosult, ha nem kapná a bérleti díjat) azonban számos támadás érte a konstrukciót és a céget egyaránt.

Tegnap arról is döntöttek, hogy kiírják az új tévéelnöki pályázatot. A feltételek csaknem azonosak lesznek a nemrég zárult, sikertelen hetedik forduló feltételeivel. Ám a procedúra átnyúlik az új kormány idejére, ugyanis a pályázatok leadási határideje ez év szeptembere lesz - írta a Népszabadság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!