Abramovicsék bebukták Londont

Abramovicsék bebukták Londont

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

London elit negyedeiben manapság egyre több távol-keleti és arab vásárló jelenik meg – kihasználva, hogy a font hosszú...

London elit negyedeiben manapság egyre több távol-keleti és arab vásárló jelenik meg – kihasználva, hogy a font hosszú ideje gyengélkedik. A CBRE nemzetközi ingatlanügynökség friss felmérése szerint az orosz milliárdosok, köztük Roman Abramovics, ezzel kénytelenek átadni az első helyet a vásárlói toplistákon.

Ha valaki a tűzerős japán jennel akar fizetni, 36 százalékkal kell kevesebbet letenni, mint a válság kezdete előtt. Az amerikai vagy a hongkongi dollárral, a szaudi riallal vagy az emirátusok dirhamjával is jó a helyzet, ott 25 százalékkal lesz kisebb a számla. A szupergazdagok keresletének növekedése a Westminster kerületben 23, Kensingtonban és Chelsea-ben 20 százalákos lakásáremelkedést hozott az elmúlt fél évben.

Londonban természetesen vannak újonnan felkapott környékek is, ahová egyre több külföldi gazdag ember költözik vagy vesz ott házat, lakást. Ezek közé tartozik Hampstead, St John’s Wood, Notting Hill vagy a Southbank. Nem kétséges, hogy a közelgő nyári olimpia miatt a Docklands és az attól kissé északra lévő kerületek is egyre népszerűbb befektetési célpontokká válnak. Több toronyház is épül még a Docklandsban, sőt, ha tovább megyünk, Greenwich is fokozatosan telítődhet.

A CBRE szakértői szerint a külföldiek aktivitása mögött nem csupán a font gyengesége áll. Sok kínai vagy arab milliomos apuka nem csupán biztos hajlékot akar a brit egyetemre járó fiacskájának, hanem egyúttal befektetésként is kezeli a londoni vagy oxfordi lakást.