Olcsóbb lehet a lakásbiztosítás, nézzen körül!

Olcsóbb lehet a lakásbiztosítás, nézzen körül!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Belép a lakásbiztosítási piacra az AXA Biztosító.

Belép a lakásbiztosítási piacra az AXA Biztosító. A társaság nem életbiztosítási üzletágát szélesítve az utasbiztosítás mellett áprilistól lakásbiztosítási szegmensben is jelen lesz, ahol egy évtizeden belül már a piac ötödik helyét akarja elérni.

 

Bármikor felcsaphatnak a lángok

Egyelőre túl sok részlet nem ismert, az viszont biztos, hogy intenzív bevezető kampány lesz, mert a cég nyilván főleg a versenytársaktól szeretne elhódítani ügyfeleket, miközben biztosítást eddig egyáltalán nem kötöttekre is utazik. Direkt megkeresésekre is számíthatunk telefonon vagy levélben és persze már meg.

 

Az árvíz már része életünknek

Ne hamarkodjunk el semmit, bármelyik biztosító kopogtat ajtónkon! Továbbra is figyeljünk a díjakra, az adható kedvezményekre és azok mértékére. Az alacsonyabb díj érdekében érdemes igénybe venni úgynevezett keresztkedvezményeket, mint például a gépjármű-biztosítás és lakásbiztosítás együttkötési kedvezményt.


A díjak egyébként csökkenő tendenciát mutatnak. Ma már több biztosító is maga keresi meg meglévő ügyfeleit, hogy mérsékelné a díjat, mert úgymond „új díjstruktúra” lépett éltbe. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy érvénytelenítette a számunkra két-három évvel ezelőtt felajánlott feltételeket, mert csak így tud lépést tartani a versenytársakkal.

Mi mennyi?


Egy 100-120 négyzetméteres családi háznál – a korábbival azonos kockázati feltételek mellett – a havi 5-6 ezer forintos díj akár 3-4 ezerre is csökkenhet. Egy átlagos méretű, jó állapotú lakótelepi lakásnál ennél is nagyobb lehet az áresés. Ehhez nem feltétlenül kell több biztosításfajtával rendelkezni ugyanannál a cégnél, de ez további csökkentést hozhat.

A díjakat befolyásolhatja még, hogy csekken, interneten vagy csoportos beszedési számláról fizetünk. Általában az utóbbi a legolcsóbb, de nem feltétlenül. Kérdés, hogy ezen a téren mit hoz az AXA belépése.

Egyre több a viharkár Magyarországon is

A hazai lakosság biztosítási szemléletére továbbra is az jellemezhető, hogy a „favoritnak” a legjobb ár-érték aránnyal vagy egyszerűen csak a legkedvezőbb díjjal rendelkező biztosításkötési lehetőségek számítanak. Jól mutatja ezt, hogy a 2009-hez képest tavaly a 26 százalékkal több új szerződés zöme az egyik biztosítótól a másikhoz való átszerződés eredménye.

 

2010-re vonatkozó adatok

Az AXA magyarországi szolgáltatási palettáján 3,4 százalékkal szerepelt az utasbiztosítás, az ebből származó díjbevétel 585 millió forint volt a múlt évben. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint a tűz- és elemi-, valamint az egyéb vagyoni kockázatok vállalásából 146 milliárd forint díjbevételük származott a biztosítóknak.

Nemzetközi szinten az ingatlanbiztosítási ágazat igen jövedelmező, a múlt évben az AXA csoport teljes díjbevételének 25 százalékát adta. Az AXA csoport Magyarországon az új ingatlanbiztosítási termék bevezetésével azt a célt tűzte ki, hogy 10 éven belül a magyar ingatlanbiztosítással foglalkozó biztosítók körében az első öt közé kerüljön.