Nevetségesen high-tech Bill Gates 37 milliárdos otthona

Nevetségesen high-tech Bill Gates 37 milliárdos otthona

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hét évig épült és sokat elárul róla, hogy Az Aranypolgár című film után Xanadu 2.0-nak nevezték el.

A 125 millió dolláros – durván 37 milliárd forintos – ingatlan építésén 300 ember dolgozott, ennek harmada villamossági szakember volt. Ennek meg is látszik az eredménye: az épületbe érkező vendégek kapnak egy kitűzőt, amivel ott tartózkodásuk alatt kommunikálnak a ház különböző részein elhelyezett szenzorok. Például be lehet állítani, hogy az adott vendég milyen hőmérsékletet és fényviszonyokat kedvel, így ahogy a ház különböző helyiségeibe lép, a környezet az igényeinek megfelelően alakul. A tapéta alatt elhelyezett hangszóróknak köszönhetően pedig a kívánt zene is kíséri a vendéget – írja a Business Insider.

A ház különböző pontjain elhelyezett 80 ezer dollár összértékű kijelzőkön igény szerint változtathatóak a megjelenítendő festmények vagy híres fényképek. Az uszodában víz alatti hangrendszert építettek ki, hogy alámerülve is lehessen zenét hallgatni.

Az erre a célra épített fogadóhelyiségben 150 vendéget lehet leültetni. A házban egyébként 24 fürdőszoba is helyet kapott, 6 konyha, a könyvtárban pedig lapul egy 30 millió dollár értékű eredeti Leonardo da Vinci-kézirat is. A birtok különböző pontjain elhelyezkedő garázsokban összesen 23 autó parkol.

Gates kedvenc, negyvenéves juhar fáját 24 órában monitorozza egy rendszer, hogy a szárazság bármely jelére vizet kapjon. Egy folyócska is átcsordogál a birtokon, amiben pisztrángok és lazacok úszkálnak, a tópartra minden évben a Karib-térségből hozatják a homokot. Korábban meghívás nélkül is megtekinthető volt a birtok, persze csak annak, aki a legmagasabb összeget ajánlotta érte, amit aztán Gates jótékonyságra fordított. Egy lap szerint volt, aki 35 ezer dollárt fizetett a különleges látnivalóért.

Trónfosztás: már megint nem Bill Gates a világ leggazdagabbja

Nemrég a Forbes húsz év után ismét Bill Gates-et hozta ki a világ legvagyonosabb emberének, de a techguru egy hónapig sem örülhetett a címnek.

Hozzászólások