Játszótér lehet a pécsi magasház helyén

Játszótér lehet a pécsi magasház helyén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

De még mindig nem áll rendelkezésre a kivitelezéshez szükséges összeg.

Pécs az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében rendezné a korábban „szellemháznak” is nevezett magasház ügyét. Ehhez viszont az kell, hogy a Zöld város program keretében megkapják a hiányzó összeget.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő pécsi önkormányzat közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, szúrta ki a Napi.hu. A tendert a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Szolgáltató Kft. nyerte, nettó 126,3 millió forinttal. A portál megjegyzi, játszótér, parkoló és büfé lenne a magasház helyén.

Pécs tavaly már írt ki nyílt közbeszerzést ugyanerre a feladatra, de az eredménytelen lett, mivel a TOP-ból megítélt összeg 35 millió forinttal kevesebb volt az összességében legelőnyösebb ajánlatnál. Akkor a pécsi PLATINA-BAU Zrt. és a mostani nyertes cég tett ajánlatot.

Később került sor a mostani hirdetmény nélküli tárgyalásos tenderre, amelyre a város az akkori két ajánlattevőt hívta meg és a kozármislenyi RP-SC Holding Szolgáltató Kft. nyert.

A város augusztus 21-én szerződést is a Kft.-vel, de csak feltételesen, mivel, ha nem kapja meg a TOP-ból a hiányzó pénzt, akkor elmarad a munka.

A magasházat 2016 októberében bontották le, Pécs polgármestere, Páva Zsolt még kékvillogós autójával fel is vezette a sittet elhordó teherautókat, igaz, emiatt eljárás indult ellene.

Egy másik közlemény szerint az RP-SC Holding Szolgáltató Kft. végezheti el a Veres Endre utcai rendelő energetikai felújítására és akadálymentesítését is, az erre kiírt tender eredményét szintén Pécs ismertette közleményben.

A Céginfo adatai szerint a nyertes cég 2013-ban alakult, 3 millió forint a jegyzett tőkéje.

Hozzászólások