szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több lakás kerül piacra a lélektani, havi 100 ezer forintos bérleti díj alatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány tavaszi hullámát követően nagyjából nyárra közelítették meg a budapesti albérletpiacon az árak az év elejei szintet, a piac azonban a szeptemberi tanévkezdésre sem állt vissza – derül ki a Rentingo.com elemzéséből.

A közösségi albérletkereső 2020. január-november közötti adataiból kiderült, hogy a vészhelyzet november elejei kihirdetése után tömegesen kerültek a piacra a 100 ezer forintos havidíj körül bérelhető lakások, amelyek közül sokat korábban a kollégiumokból kikerülő, de Budapesten maradó egyetemisták vettek ki.

A portál azt írja, hogy a bérbeadók először kedvezőbb kauciós feltételekkel próbálnak bérlőt szerezni, majd ezt követően, második lépésben csökkentenek árat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!