A pécsiek megszavazták: Túraközpont épülhet a Misina-tetőre

A pécsiek megszavazták: Túraközpont épülhet a Misina-tetőre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pécsi önkormányzat lakossági ötletpályázatot írt ki a Misina-tető fejlesztésére, a győztes pályamű alapján már el is indult a tervezési és beszerzési eljárás.

A pályázat célja az volt, hogy a város lakói ne csak általános véleményt tudjanak megfogalmazni a fejlesztéssel kapcsolatban, hanem saját észrevételeikkel, javaslataikkal és ötleteikkel tevékeny részeseivé is váljanak a hatékony pécsi beruházásoknak. A végső cél olyan építészeti, környezetrendezési fejlesztés kialakítása, amelynek révén az épület és annak környezete egész évben használható a pécsi lakosság és a turisták által egyaránt – írja az Építészfórum.

A 2020. szeptember 30-i benyújtási határidőre összesen 35 darab lakossági ötletterv érkezett. Az öt nyertes pályázatból a zsűri három koncepciótervet készített, amelyek közül a lakosság szavazás útján választhatta ki, hogy melyik valósuljon meg.

Az Aktív Misina" koncepcióterv három pályamunka ötleteit tartalmazza, és egy mozgás- és túraközpont kialakítását célozza. A „Családi Misina" egy családcentrikus közösségi tér megépítését tartalmazza.  Az „Interaktív Misina" pedig korszerű kiálltás kialakítását vizionálja.

2021. február 12-ig minden pécsi lakos szavazhatott, végül az Aktív Misina koncepcióterv győzött.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. a nyertes koncepcióterv alapján megindítja a tervezési beszerzési eljárást a kivitelezési munkálatok 2022. év végére készülhetnek el.