szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Reggel 5-kor már teherautók tolatnak a Csörsz utcai építkezésen, volt, hogy éjjel 2-ig folyt a hangos munka.

Éjjel is dolgoztak februárban a Testnevelési Egyetem Csörsz utcai építkezésén, emiatt a szomszédos ház lakói többször is kihívták a rendőrséget, de azonkívül, hogy az önkormányzat kiszabott néhány büntetést a kivitelezőre, nem történt semmi – számolt be a Telex.

A XII. kerületi beruházás során felújítják a Testnevelési Egyetemet (TE), és új csarnokot, sportpályákat húznak fel. A 18 ezer négyzetméteres területen lesz két teniszpálya, edzőterem, atlétikai pálya, műfüves focipálya, konditerem és egy előcsarnok is, a munkát tavaly szeptemberben kezdték el. A kormány a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette, a kivitelezésre kiírt közbeszerzést Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Zrt. nyerte, elméletileg 18 milliárd forintból építhetik fel a komplexumot.

A Csörsz utcaiak arra panaszkodtak, hogy már reggel 5-kor nyitott ablaknál a teherautók dudálására és tolatására ébrednek, első körben azt sem tudták, kihez fordulhatnak a panaszaikkal, mert nem volt kint tábla, hogy milyen cég építkezik.

A cikk szerint február elején például este 11-kor hívták a rendőrséget hangos munkavégzés miatt, de a BRFK járőrei nem tapasztaltak ilyet. Arról is beszámoltak a lapnak a lakók, hogy olykor éjjel 2-ig folyt hangosan a munka az építkezésen. A Testnevelési Egyetem Beruházási Programirodája a hideggel és a betonozási technikával magyarázta a késői munkavégzést.

A XII. kerületi önkormányzat tavaly megvizsgáltatta egy független zaj- és rezgésvédelmi szakértővel az építkezés nappali zajhatását és arra jutottak, hogy jelentősen túllépték a határértéket, ezért 800 ezer forintos bírságot és 114 ezer forintos eljárási költséget kellett az egyetemnek kifizetnie. Az önkormányzat egyébként további eljárást is indított az ügyben.

A Telex szerint a beruházás nem a szívügye a fideszes kerületvezetésnek, Pokorni Zoltán polgármester más helyszínt javasolt az egyetem vezetésének, de azok ragaszkodtak a mostani területhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!