szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Így nézett ki a legendás Le Café de L’Enfer mulató a Pigalle-on a 20. század elején.

Így nézett ki a legendás Le Café de L’Enfer mulató a Pigalle-on a 20. század elején. A francia főváros piros lámpás negyedében is fontos szerepe volt a dizájnnak. A pokol-tematikára berendezett mulató a Moulin Rouge szomszédságában nyitotta meg kapuit 1899-ben. A korabeli újságok elragadtatottan tudósítottak a hely megnyitójáról. "A külső homlokzat terméskőből készült, furcsa emberfejeket és szörnyeket ábrázol, az elfolyó alakok mintha a pokol tüzére emlékeztetnék a vendégeket" - írta a Bohemian Paris of Today 1899-ből. Sajnos a fekete-fehér képeken nem látszik, de a piros és a fekete voltak az alapszínek a hely arculatának berendezésekor.

(via Blog Archpaper)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!