szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Darte aukciósház közleménye szerint az Éjszakai tenger című vászonért, amelyet 1913-ban festett a későbbi diktátor...

©

A Darte aukciósház közleménye szerint az Éjszakai tenger című vászonért, amelyet 1913-ban festett a későbbi diktátor, a 10 ezer eurós kikiáltási ár helyett 32 ezer eurót fizetett egy meg nem nevezett külföldi vevő. A festmény értékét szakértők 25 ezer euróra becsülték.

Az árverezőház szerint a tengeri tájképet egy szlovák festő családja bocsátotta áruba; egykori tulajdonosa valószínűleg személyesen is találkozott Hitlerrel, amikor az hajdan Bécsben festőművészként próbált érvényesülni. A család nem kívánta felfedni kilétét, az aukción pedig csak kiválasztottak szűk köre vehetett részt. Ugyanez az aukciósház már tavaly is elárverezett egy Hitler-festményt, az 1915-ben készült Titkos találkozót, amely akkor 10 200 euróért kelt el.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!