szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A HP több új digitális fotózási termékkel is a nagyközönség elé állt, s minden árkategóriában új fényképezőgépeket mutatott be.

A Forma-1 szezonnyitójára dizájnolt kamera
© HP
A HP öt új digitális fényképezőgépet mutatott be. Ezek egyike a korlátozott számban piacra kerülő, különleges HP Photosmart BMW Williams.F1 Team Special Edition. Bejelentették az ágazat első kilenctintás színes és fekete-fehér fotónyomtatóját is, amivel a HP a haladó amatőröknek szánt fotózási megoldások évi 20 milliárd dollárt is meghaladó forgalmú piacán szeretne babérokat szerezni. Az új rendszer 33x48 cm-es méretig (A3+) készít professzionális kidolgozású képeket. Arról is beszámoltak, hogy 24 centre (körülbelül 46 forint) szorították le a fotólabor-minőségű nyomatok házi készítésének költségét. A professzionális felhasználók a HP új Designjet 90 sorozatának fotónyomtatóival A/2-es, 46 cm-es szélességű generációkon át fakulásálló nyomatokat állítanak elő.

A BMW Williams idei formula 1-es versenygépe
A HP Vivera tintákkal és HP Premium illetve Premium Plus fotópapírokkal dolgozó HP Photosmart nyomtatók a képminőség és a fakulásállóság optimális kombinációját kínálják gazdáiknak. Az így készült nyomatok üveg alatt több mint 100, archiválva pedig több mint 200 évig ellenállnak a fény fakító hatásának.

A HP Vivera tintáinak és meghatározott papírjainak használata esetén a HP Designjet 90 nyomtatók az analóg eszközökhöz fogható nyomatminőséget, színpontosságot és fakulásállóságot produkálnak, és alacsonyabb költséggel, rövidebb idő alatt készítik el a próbanyomatokat. A sorozat nyomatói várhatóan idén nyáron kerülnek piacra, 995 és 1150 dollár közötti ajánlott amerikai végfelhasználói áron.

A HP ismert márkákkal együttműködve igyekszik egyedibbé tenni fényképezőgépeit. Így a Forma–1-es versenyszezon kezdetére a HP a BMW-vel közösen bocsátja ki HP Photosmart BMW Williams.F1 Team Special Edition digitális fényképezőgépét. Az autók és az autóversenyzés szerelmeseinek szánt, tengerészkék fényképezőgép a felpörgő motoréhoz hasonló hangot hallat bekapcsoláskor és egyedi csomagolásban (a HP és a BMW logóit magán viselő ezüstdobozban) kapható.

Ezt megelőzően a HP Gwen Stefani énekes-dalszövegíró, előadóművész, színésznő és újabban divattervező segítségével alkotta meg a különleges „Harajuku Lovers” digitális fényképezőgépet. Ez az eszköz a Stefani fő célközönségét alkotó tizen- és huszonéveseknek készült. Mindkét korlátozott számban megjelenő gép a HP Photosmart R607 stilizált változata.

hvg.hu Média

Fotók iPodosítva

Az Apple zenelejátszójának nem csupán formája és funkciói, de sikeres marketingkampánya is követőkre talált.

hvg.hu Tech

A HP kilép az Itanium chip tervezéséből

A HP és az Intel bejelentette, hogy a HP Intel Itanium processzor tervező mérnökei átigazolnak az Intelhez. A HP kivonul az Itanium processzorok tervezéséből, a továbbiakban a chipek fejlesztését kizárólag az Intel végzi.

hvg.hu Vélemény

Závada Pál díjakról, új regényéről és a digifotózásról

Závada két előző könyvéből, a Jadvigából és a Milotából "átsétált" egy-két szereplő az új regénybe, A fényképész utókorába, amely 1942-től kezdve két generáció ötven évét fogja át. Závada örül a mostanában kapott díjainak, főképp annak, amely az olvasók közvetlen elismerését jelenti.

Gazdaság

Nokia: 500 millió dolláros szerződés a HP-vel

Öt évre szóló, évente százmillió dolláros szerződést kötött a finn Nokia és a Hewlett-Packard számítástechnikai óriás, melynek értelmében a HP nyújtja a Nokia számára az informatikai hátteret.

Schuster Lóránt: „Érteni vélem, hogy sokan miért hörögnek, ha új stadionok épülnek”

Schuster Lóránt: „Érteni vélem, hogy sokan miért hörögnek, ha új stadionok épülnek”

Az amerikai sportolókat is megdolgozta a politika a moszkvai olimpiai bojkottért

Az amerikai sportolókat is megdolgozta a politika a moszkvai olimpiai bojkottért

Gyilkos iróniával és áthallásokkal teli portré jelent meg Rákosi Mátyásról

Gyilkos iróniával és áthallásokkal teli portré jelent meg Rákosi Mátyásról