Németh András Tech

Űrexpedíciók 2011-ben

Az első utasszállító űrrepülőgépek forgalomba állításának éve jöhet el 2011-ben. Az űrsiklók pályafutása viszont három évtizedes szolgálat után véget ér.

HVG Itthon

UD: Tőkeleszállítás

Tőkekivonás céljából felére, 10 millió forintra szállítja le alaptőkéjét a 2008-as megfigyelési botrányban ismertté vált UD Vagyonvédelmi Zrt. - tudta meg a HVG.

HVG Itthon

Csökkenő Fidesz-előny

Szűkült a rés a Fidesz–KDNP és az MSZP támogatottsága között az utóbbi egy hónapban a választani tudó „biztos” szavazók körében, bár a Fidesz-hívők még mindig több mint háromszor annyian vannak - áll a Medián felmérésében.

hvg.hu Tech

Itt vannak a 8 gigás memóriakártyák

A Verbatim cég nemrégiben dobta piacra 8 és 4 gigabyte-os Secure Digital High Capacity (SDHC) memóriakártyáit. A legmagasabb sebességű 6. osztályba tartozó kártyák már megfelelnek a valós idejű adatrögzítéshez is.

hvg.hu Tech

Digitális szemmel tájékozódik egy új GPS-készülék

A Mio DigiWalker C720 nem egy hétköznapi navigációs készülék, beépített digitális kamerájának segítségével ugyanis rögzíteni tudja egyes helyszínek képeit, amelyekkel segíti a felhasználót a tájékozódásban.

Tech

Tér-élmény: AirPort Extreme Base Station teszt

Ki ne unná a körülményeskedést a kábelekkel, a kötögetést, az ajtóknál megtörő vezetéket; főként, ha a lakása, irodája több pontján is használni szeretné a hálózatot? Az Airport Extreme-et, a vezeték nélküli Apple bázisállomás továbbfejlesztett verzióját nekik találták ki.

hvg.hu IT-SZALON

A Canon filmforgatás közben mutatta be nyári kollekcióját

A Canon Hungária filmforgatást rendezett a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahol éles körülmények között lehetett kipróbálni azokat a fényképezőgépeket, videokamerákat és nyomtatókat, amelyek elsősorban a vakációs élmények megörökítésében játszhatnak fontos szerepet az idén nyáron.

hvg.hu IT-SZALON

Lézeres egérrel és 2 gigás pen drive-val támad a Lenovo

Nagy precizitású lézeres egérrel, vékony, Lightscribe-kompatibilis DVD-íróval, akár 2 gigabájtnyi adat tárolására képes USB-kulccsal és méretben kicsi, de számolási teljesítményében nagy asztali PC-vel indítja az újévet a Lenovo.

hvg.hu Tech

A Windows Vistát választották a CES legjobbjának

A C|Net szerkesztői a Windows Vistának ítélték a „CES 2007 Legjobbja” díjat komputer és hardver kategóriában. A január 30-tól elérhető Windows Vista a benne foglalt fejlesztéseknek és innovációknak köszönhetően kapta az elismerést.

MTI Tech

A Cisco perli az Apple-t az iPhone miatt

A Cisco Systems beperelte az Apple-t az iPhone márkanév használata miatt - alig egy nappal azt követően, hogy sor került az Apple - Steve Jobs szerint forradalmian új - mobiltelefonjának régen várt bejelentésére. A készülék számos újdonságot ígér majd, amikor ez év során a boltok polcaira kerül.

BBC Tech

A nyugat fizetné a fejlődő országok gyermekeinek PC-it

A „Minden gyereknek saját laptopot” kezdeményezés kiötlői azt tervezik, jövő évtől bárki megvásárolhatja a 100 dolláros XO PC-t, a nyugati fogyasztók azonban rögtön kettőt kell, hogy vegyenek, s az egyik gép a fejlődő országok gyermekeihez jut el.

hvg.hu Világ

Nyolcmagos szuper-PC és Bill Gates a CES-en

A 2007-es Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai szakvásáron Bill Gates, a Microsoft elnöke és Robbie Bach, a Microsoft Szórakoztatóipari és Eszközök Divíziójának elnöke bemutatták a szoftveróriás összekapcsolt rendszerekre épülő újdonságait. Emellett lerántották a leplet egy Intel-újdonságról: a processzorgyártó nyolcmagos rendszert épített.

hvg.hu Tech

Díjazták a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10-et

Az InfoWorld 2007-es Technology of the Year díjkiosztóján a Novell SUSE® Linux Enterprise Desktop 10 megoldását választották „A legjobb Linux asztali megodásnak”. Az InfoWorld értékelése szerint: „a Novell által továbbfejlesztett asztali Linux* disztribúció a formát olyan felhasználói funkciókkal egyesíti, amelyek más szállítóknál nem érhetők el.

hvg.hu Tech

Érkeznek a terabájtos merevlemezek

A Hitachi bemutatta az első adattárolót, a 7K1000-t, mely egy terabájtnyi tárolókapacitásával mérföldkő lehet a merevlemezek fejlődésében, nem csak a tárolt adat mennyisége, de a winchesteripar dinamikájának változása miatt is – állítja az iSuppli piackutató.

hvg.hu Tech

Bővülő IP telefon-készülék paletta

A Linksys bemutatta új IP alapú hangátviteli megoldásait. Az iPhone kézi kommunikációs eszközök a telefonálás mellett korszerű információs szolgáltatásokat és multimédiás tartalomelérést biztosítanak.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk