Tetszett a cikk?

Az Apple az iPod üzlet újabb és újabb rétegeit tárja fel a fogyasztók előtt. Steve Jobs, a cég elnök-igazgatója szerint ismét forradalmat csinálnak. Legújabban az úgynevezett Podcast technológiával, amely tulajdonképpen testre szabható rádióadások piacra lépést jelenti.

Steve Jobs az iPodról tart előadást. Már megint
forradalom
© AP
Az Apple bejelentette, hogy összevonja az iPod és iPod photo termékeket, így egyszerűsítve az iPod család felépítését és egységesítve a színes kijelzőt minden fehér iPod modellen. Az új iPod család így egy 20 GByte-os modellt tartalmaz, mely akár 5 ezer dalt képes tárolni, valamint egy 60 GByte-os változatot akár 15 ezer dal számára. Az iPod új szoftvere már külön menüpontot tartalmaz a Podcast műsorok számára, valamint a színes képernyőn képes a dalokhoz tartozó lemezborítók, vagy más grafika megjelenítésére is.

A 60 GByte-os iPod akár 25 ezer, a 20 GByte-os modell pedig akár 20 ezer fényképet képes tárolni vagy közvetlenül a digitális fényképezőgépről is áttölteni, az opcionális iPod Camera Connector segítségével. A fényképekből diaporáma készíthető az iPod-on tárolt zenékkel aláfestve, melyet akár TV-készüléken is be lehet mutatni.

Az iTunes most bemutatott, új, 4.9 változata lehetőséget ad a Podcast műsorok közötti böngészésre, válogatásra, az új epizódok önműködő letöltésére. Az iTunes megkönnyíti a kiválasztott Podcast adások epizódjainak kezelését, lehetővé téve a dátum és más paraméterek szerinti böngészést. A kiválasztottak programok önműködően töltődnek át az iPod digitális zenelejátszókra.

Az iTunes programon belül viszonylag szimplán megtalálhatók és kiválaszthatók az érdekes adások, és ha új epizód, új hanganyag jelenik meg ezeken a csatornákon, az önműködően letöltődik a Mac vagy PC gépre és szinkronizálódik az iPod-ra is, így az új hanganyag bárhol és bármikor hallgatható, gyakorlatilag egy saját igény szerint összeállított rádióadásként. Az iTunes lehetőséget nyújt sok Podcast adás rendszerezésére, keresésre, a tartalom különböző kulcsok szerinti listázására. Az iPod menüjében is külön elem jelenik meg a Podcast adások számára, így közöttük egyszerűen csak választani kell. A Podcasting technológia lehetővé teszi azt is, hogy rádióadáshoz hasonló, de digitális formában hallgatható tartalmat sugározzanak az internet közönsége számára.

Az iTunes 4.9 program Podcast könyvtára már több mint 3 ezer csatorna adását tartalmazza, köztük olyan népszerű források anyagait is, mint az ABC News, az Adam Curry, a BBC, a Clear Channel, a Dawn and Drew Show, a Disney, az Engadget, az ESPN, a Newsweek és az NPR; illetve olyan rádióadók, mint a KCRW Los Angelesből és a WGBH Bostonból.

Az utolsó információk szerint világszerte már több mint 15 millió iPod készüléket használnak és több mint 430 millió zeneszámot vásároltak az iTunes Music Store-ból. Steve Jobs reményei szerint a Podcast tovább növeli a felhasználás iránti buzgalmat, s szélesíti az iPodisták körét.

hvg.hu Média

Fotók iPodosítva

Az Apple zenelejátszójának nem csupán formája és funkciói, de sikeres marketingkampánya is követőkre talált.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

Az Apple új termékekkel árasztja el a piacot

Az Apple Computer termékei legendás megbízhatóságukról, jó funkcionalitásukról és a minőségi imázsnak megfelelő magas árukról voltak ismertek a piacon. E termékpolitikát meglehetősen sok bírálat érte az elmúlt évtizedben. Azok a potenciális felhasználók ugyanis, akik megvették az Apple üzenetét, nem mindig voltak képesek megvásárolni az igen drága eszközöket, amelyek zömét az utóbbi években a piac kifejezetten a luxuskategóriába sorolta.

Erőszakkal akartak gyereket etetni az óvónők, 120 óra közmunkát kaptak

Erőszakkal akartak gyereket etetni az óvónők, 120 óra közmunkát kaptak

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét

Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét