szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba került négy férfi, akik kiraboltak és bántalmaztak saját házában egy bánokszentgyörgyi férfit - közölte a rendőrség hétfőn.

A férfihoz augusztus 26-án, a késő esti órákban három férfi kopogtatott be, az ajtónyitás után a fejükön harisnyát viselő gyanúsítottak belökték a házba, majd pénzt követeltek tőle. Miután nem kaptak, megkötözték és többször megütötték a férfit. Végül ékszert és készpénzt vittek el kétszázezer forint értében, majd magára hagyva a megkötözött sértettet, negyedik társukkal együtt - aki a ház előtt őrködött - elmenekültek.

Az eset után a megtámadott férfi kért segítséget a rendőröktől, akik a helyszínre érve mentőt hívtak. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A nagykanizsai nyomozók néhány nap múlva egy zajki házban elfogták az egyik gyanúsítottat, egy bánokszentgyörgyi férfit, a másik három lehetséges elkövetővel, valamint egy orgazdával szemben elfogatóparancsot adtak ki. Az elrabolt ékszerek valószínűleg zálogházban vannak.

A nyomozók múlt csütörtök hajnalban ütöttek rajta a négytagú társaságon zalacsányi búvóhelyükön, egy családi házban. A szintén bánokszentgyörgyi fiatal férfiakat a rendőrség őrizetbe vette, majd a Zalaegerszegi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Korábban elfogott társukhoz hasonlóan csoportosan elkövetett rablással gyanúsítják őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

A közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott