Kirúgta Lázár a szegedi járási hivatal vezetőjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Lázár János felmentette Bodó Imre szegedi járási hivatalvezetőt, aki nem kap végkielégítést. A volt fideszes országgyűlési képviselő nem akart beszélni elbocsátása okairól – írja a Délmagyarország.

Bodó Imre korábban Tiszasziget polgármestere és a Fidesz országgyűlési képviselője is volt. A Szegedi Járási Hivatalt 2013. január elsejétől vezette. Nem tudni, miért mentették fel, munkáltatója, a Miniszterelnökség semmit sem közölt erről – olvasható a cikkben.

A közigazgatás szervezéséért felelős, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János sajtóirodája a lap kérdésére csupán annyit válaszolt, hogy Bodó Imre kormányzati szolgálati jogviszonyát Lázár János augusztus 10-ével felmentéssel megszüntette.

A sajtóiroda közleménye szerint a felmentési idő június 10-étől augusztus 10-ig tart, de Bodó Imrének ebben az időszakban már nem kell dolgoznia.

Az új járási hivatalvezető kinevezéséig, a hivatalvezetői feladatokat Csányiné Bozsó Barbara járási hivatalvezető-helyettes látja el.

A felmentési időre kiadták Bodó Imrének a kormányzati szolgálati jogviszonyának megszűnéséig időarányosan járó szabadságot. A volt hivatalvezető nem jogosult végkielégítésre, mert a munkáltatónál kormányzati szolgálati jogviszonyban eltöltött ideje nem éri el a 3 évet.