Magyar Nemzet: Tarlós karácsony előtt tárgyal a főváros adósságáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tarlós István főpolgármester örül, hogy az Orbán-kormány forrásokhoz juttatja a várost, de nem érti, a kabinet miért nem oldja meg végleg a BKV ügyét - írja a Magyar Nemzet.

A lap szombati számában megjelent interjúban Tarlós István elmondta, hogy a főváros több mint 180 milliárdos adósságállománya egy részének átvállalása ügyében még karácsony előtt találkozik a kormány képviselőivel.

Hangsúlyozta: az önkormányzatok az államtól nem készpénzt kapnak, hanem a tartozás egy részét az állam fizeti meg a hitelező bankoknak. Önmagában ez nem oldja meg a BKV finanszírozását, a közlekedési cég 60 milliárd forint adóssága megmarad.

Tarlós István az interjúban beszélt arról is, hogy a rendelkezésükre álló dokumentumok alapján egy-egy konkrét ügyben ugyan a volt SZDSZ-es főpolgármester, Demszky Gábor személyes felelőssége nem feltétlenül állapítható meg, ugyanakkor a fővárosi önkormányzatnak vagyoni hátrányt okozó döntésekből, előnytelenebbnél előnytelenebb szerződésekből, hosszú távú fizetési kötelezettség vállalásokból botrányos ügyek láncolata bontakozik ki.