szerző:
OS
Tetszett a cikk?

A Jobbik közleményt adott ki a vasárnapi Bayer-ellenes tüntetés kezdete előtt, amiben leszögezi, hogy igaza volt az újságírónak, amikor állatoknak nevezte a "cigánybűnözőket", és szerinte a Fidesz hátbaszúrja párttagját, ha elhatárolódik tőle.

A Bayer-ellenes tüntetés margójára címmel közleményt adott ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom:

Most éppen a Fidesz 5. számú tagkönyvének tulajdonosa, Bayer Zsolt tapasztalja meg a magyarellenes nagykoalícióba tömörülő szervezetek rágalom- és hisztéria keltését, hasonlót, amelyet Gyöngyösi Márton és a Jobbik is átélt.

A legkevésbé sem szándékunk védelmünkbe venni Bayer Zsoltot, aki egyáltalán nem vádolható jobbikos elfogultsággal, az azonban tény, hogy ominózus írásában nevén nevezte a lényeget, amikor állatokhoz hasonlította a békés együttélésre képtelen, késelő bűnözőket. A kialakult hivatásos rettegés ismét a szokásos és szánalmas koreográfia szerint zajlik: elhatárolódás-bajnokság, majd a mára szervezett tüntetés. Annyi a változás, hogy ezúttal az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt 2014, a MAZSIHISZ, a HIT Gyülekezete, a Fidesz, és a kormány ezúttal nem "együtt Jeruzsálemért" állt össze immáron sokadik nagykoalícióban, hanem "együtt a cigánybűnözőkért". 

A Gyöngyösi Márton és Bayer Zsolt kapcsán mesterségesen kirobbantott politikai hisztériakeltés azonban mégsem hasonlítható össze egymással, ugyanis amíg a Jobbik egy emberként állt ki Gyöngyösi Márton mellett egy félresiklott, de fontos kérdéskört feszegető mondata kapcsán, addig a Fidesz a nemzetközi háttérhatalmaknak való megfelelési kényszere miatt hátba szúrta az 5. számú párttagkönyvének birtokosát azért, mert leírta az igazat.
Ha a Fidesz így bánik saját kegyeltjével, akkor mire számíthat egy egyszerű állampolgár?!
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

A DK vasárnap délután 3 órára szervezte tüntetését a Fidesz Lendvay utcai székháza elé azért, hogy Bayert zárják ki a Fideszből.     

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós