Tetszett a cikk?

A Magyar Demokrata Fórum elnöksége megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a párt eddigi bizalmát élvező kurátorok nem az MDF elnökségének ajánlása szerint jártak el, és az MDF szándékaival ellentétes döntés meghozatalát segítették elő - áll az elnökségnek az MTV-elnök megválasztásával kapcsolatban kiadott közleményében. Az MDF négy kurátorral képviselteti magát a tévékuratórium nyolctagú elnökségében, amely egyhangúlag Ragáts Imre korábbi ügyvezető alelnököt jelölte a Magyar Televízió elnökének.

Az elnökség rendkívüli napirendi pontként meghallgatta a Magyar Televízió Közalapítvány elnökségébe a Fórum által javasolt kurátorokat - emlékeztet a közlemény. A párt úgy értékeli, hogy bár a köztévét hosszú időszak után jogi szempontból legitim elnök vezetheti, minimálisra csökkentek az esélyei annak, hogy véget érhessenek azok a jelenségek, amelyek eredményeképpen a köztévé szakmai és gazdasági válsága állandósulhatott.
Az MDF az elmúlt évek tapasztalatai nyomán nemcsak a tévéelnök személyében, hanem egy olyan átfogó garanciális feltételrendszer kialakításában látja a változás esélyét, amely kiszámíthatóvá, tervezhetővé teszi a köztévé finanszírozását, átláthatóvá és kiszámíthatóvá teszi azokat a strukturális, infrastrukturális átalakításokat, amelyeket a gazdasági és piaci környezet elkerülhetetlenné tesz, s kizárja a klientúraépítést, a közpénzek, a közpénzből létrejött értékek kiszivattyúzását, végül olyan munkafeltételeket biztosít a közszolgálati intézményekben dolgozó újságírók és munkatársaik számára, amelyek egyszerre teszik lehetővé a közszolgálatisághoz elengedhetetlen igényes szakmai teljesítményt, és az ezt számon kérni képes vezetői munkát - tudatja a dokumentum.
Az elnökség, szembesülve a kialakult helyzettel, továbbra sem kíván lemondani arról a törekvéséről, hogy megtalálja a fenti célok elérését szolgáló eszközöket, megoldásokat - zárul a közlemény. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!