Az MSZP számára nem elfogadható, hogy a 13. havi nyugdíj első ütemét a törvényben szereplő időponttól eltérően fizessék ki, ezért a párt egyeztetne a Pénzügyminisztériummal. A Fidesz szerint a kormány megszorító intézkedéseivel "politikai eutanáziát" követ el a nyugdíjasokkal szemben.

Az MSZP elnöksége a közeli napokban rendkívüli ülésen, a párt frakciója pedig augusztus vége felé egyeztetne a Pénzügyminisztériummal a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban megjelent elképzelésekről. Nyakó István szóvivő rámutatott, hogy korábban már konzultáltak a pénzügyminiszterrel a 2004. évi költségvetés irányelveiről, azonban "az ott vázolt és az utóbbi napokban, a Pénzügyminisztérium gondozásában megjelent elképzelések nem minden elemében fedik egymást".
Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Juhász Gábor elmondta: egyeztetést kezdeményeznek a Pénzügyminisztériummal a 13. havi nyugdíjak első ütemének kifizetése, a lakáshitelek adókedvezményeinek, illetve az általános forgalmi adóval kapcsolatos változások kérdésében. Az SZDSZ személyi jövedelemadóval összefüggő álláspontja kapcsán azt közölte: türelemmel, nyugalommal és egyeztetésre készen állnak a kérdés elé.
A Fidesz szerint a kormány megszorító intézkedéseivel "politikai eutanáziát" követ el a nyugdíjasokkal szemben. Aszódi Pál, a Fidesz nyugdíjas tagozatának vezetője a párt nevében felszólította a kormányt, hogy még karácsony előtt folyósítsa az 53. heti nyugdíjat.
Az MDF is bírálta a kabinet gazdaságpolitikáját. Az ellenzéki párt szerint a kormány tönkretette a gazdaság fejlődését, a kárt pedig automatikusan áthárítja a lakosságra
A nyugdíjasok a kormány javaslata szerint januárban kapnák meg az 53. heti nyugdíjat. A pénzügyi tárca azt tervezi, hogy teljes 13. havi nyugdíjat 2007 januárjában folyósítanának először.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Beszólt Orbán elvbarátainak az európai főbankár

Beszólt Orbán elvbarátainak az európai főbankár

Baleset történt az M3-ason

Baleset történt az M3-ason

Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Borult, ködös nap vár ránk

Borult, ködös nap vár ránk