Tetszett a cikk?

Az MSZP számára nem elfogadható, hogy a 13. havi nyugdíj első ütemét a törvényben szereplő időponttól eltérően fizessék ki, ezért a párt egyeztetne a Pénzügyminisztériummal. A Fidesz szerint a kormány megszorító intézkedéseivel "politikai eutanáziát" követ el a nyugdíjasokkal szemben.

Az MSZP elnöksége a közeli napokban rendkívüli ülésen, a párt frakciója pedig augusztus vége felé egyeztetne a Pénzügyminisztériummal a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban megjelent elképzelésekről. Nyakó István szóvivő rámutatott, hogy korábban már konzultáltak a pénzügyminiszterrel a 2004. évi költségvetés irányelveiről, azonban "az ott vázolt és az utóbbi napokban, a Pénzügyminisztérium gondozásában megjelent elképzelések nem minden elemében fedik egymást".
Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Juhász Gábor elmondta: egyeztetést kezdeményeznek a Pénzügyminisztériummal a 13. havi nyugdíjak első ütemének kifizetése, a lakáshitelek adókedvezményeinek, illetve az általános forgalmi adóval kapcsolatos változások kérdésében. Az SZDSZ személyi jövedelemadóval összefüggő álláspontja kapcsán azt közölte: türelemmel, nyugalommal és egyeztetésre készen állnak a kérdés elé.
A Fidesz szerint a kormány megszorító intézkedéseivel "politikai eutanáziát" követ el a nyugdíjasokkal szemben. Aszódi Pál, a Fidesz nyugdíjas tagozatának vezetője a párt nevében felszólította a kormányt, hogy még karácsony előtt folyósítsa az 53. heti nyugdíjat.
Az MDF is bírálta a kabinet gazdaságpolitikáját. Az ellenzéki párt szerint a kormány tönkretette a gazdaság fejlődését, a kárt pedig automatikusan áthárítja a lakosságra
A nyugdíjasok a kormány javaslata szerint januárban kapnák meg az 53. heti nyugdíjat. A pénzügyi tárca azt tervezi, hogy teljes 13. havi nyugdíjat 2007 januárjában folyósítanának először.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben