Tetszett a cikk?

Konszenzusos megállapodás nélkül ért véget a személyi jövedelemadó jövő évi csökkentéséről szóló hétfői szakértő egyeztetés. A kidolgozott javaslatok közül a miniszterelnök és a két koalíciós pártelnök feltehetően szerdán, közösen hozza meg a végső döntést - tudta meg az MTI.

A személyi jövedelemadó jövő évi csökkentéséről szóló szakmai tárgyalások résztvevői csupán a lehetséges keretekben állapodtak meg, konszenzusos megállapodás egyelőre nem született – közölte hétfőn Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Kuncze azt is hozzátette: valamennyi javaslat tartalmazza az adócsökkentés fedezetét, s mindegyikben szerepelnek takarékosabb állam irányába mutató intézkedések.
"Jövőre mindenképpen lesz szja-csökkentés" - jelentette ki Szabó Lajos, aki a megbeszéléseken az MSZP-t képviselte. Mindegyik javaslatban nagy súllyal szerepelnek "a takarékosabb állam irányába mutató intézkedések", amelyek a központi költségvetési szerveket és azok háttérintézményeit érinthetik - közölte. Az MSZP minden olyan adótábla-módosítást tárgyalási alapnak fogad el, amely csökkenést eredményez, s továbbra is eltökéltek az eddig alanyi jogon járó szociális juttatások megőrzésében, és céljuk az arányosabb közteherviselés is.
A jelenlegi kormányzat által 2002-ben elfogadott, a személyi jövedelemadó csökkentéséről szóló törvény szerint 2004-re az szja alsó kulcsa 18, a középső 26, a felső pedig 38 százalékra változik, 800 ezer és 1,5 millió forintos jövedelemhatárokkal.
A szakértői munkacsoport létrehozására azért került sor, mert László Csaba pénzügyminiszter július 16-i, az adócsökkentés elmaradásáról szóló bejelentését követően a kisebbik koalíciós párt közölte: ragaszkodnak az adócsökkentéshez. A háromoldalú szakértői munkacsoport felállításáról Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László szocialista és Kuncze Gábor szabad demokrata elnök állapodott meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka szerint ünnep volt a fehérorosz választás. A végső ítéletet Putyin mondhatja ki

Lukasenka szerint ünnep volt a fehérorosz választás. A végső ítéletet Putyin mondhatja ki

Több százezer forintnyi értékkel loptak el egy törölköző alá rejtett táskát

Több százezer forintnyi értékkel loptak el egy törölköző alá rejtett táskát

Házakat tett a földdel egyenlővé egy nagy robbanás Baltimore-ban

Házakat tett a földdel egyenlővé egy nagy robbanás Baltimore-ban