Tetszett a cikk?

Közel hétmilliárd forintos pályázatot írt ki az Európai Szociális Alap Kht. az általános iskolák infrastrukturális fejlesztésére – jelentette be Sipos János, az oktatási tárca helyettes államtitkára csütörtökön. A program célja az infrastrukturális elmaradottság és az ebből következő hátrányok folyamatos felszámolása.

A projekt két alprogramra bomlik: az első, mintegy hatmilliárdos keretösszegűnél az elnyert összeg legalább 40 százalékát információs eszközökre kell fordítani, a többit az iskolaépület felújítására, bővítésére költhetik a pályázók; a második, több mint 600 millió forintos alprogramban a tantestületek digitális tananyagok használatára és továbbképzésre pályázhatnak.
A pályázat az Információs technológia az általános iskolákban című PHARE-program keretében zajlik. Az iskolák és fenntartóik október 30-áig adhatják be kérelmeiket, a nyertesekkel a jövő év első negyedében köt szerződést a kht. A pályázóknak 10 százalékos önrészt kell biztosítaniuk, a támogatási keret 40 százalékát az OM biztosítja, a többi PHARE-támogatás.
A pályázat feltételei a http://www.esf.hu címen találhatók meg.
(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fradi és a Fidesz is jól járt Kubatov fociultrákkal kötött alkujával

A Fradi és a Fidesz is jól járt Kubatov fociultrákkal kötött alkujával

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Erdogan: Az iszlám elleni kijelentések a nyugati politikusok sikertelenségét palástolják

Erdogan: Az iszlám elleni kijelentések a nyugati politikusok sikertelenségét palástolják