Tetszett a cikk?

A nemzetbiztonsági szolgálatok soron kívül elküldik a Kondor Katalinnal kapcsolatos iratokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába, amennyiben találnak ilyeneket. A levéltárba átküldött anyagokat nyilvánosságra lehet hozni.

Amennyiben van a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál a Magyar Rádió elnökével kapcsolatos állambiztonsági dokumentum, az soron kívül átkerül az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába, és a hatályos jog értelmében nyilvánosságra hozhatóvá válik - közölte levélben Tóth András Kondor Katalinnal.
A kommüniké szerint Kondor Katalin a kancelláriaminisztertől levélben kérte, hogy soron kívül tekinthessen be a róla esetleg keletkezett iratokba, amelyek jelenleg a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok valamelyikénél lehetnek. Az államtitkár válaszlevelében közölte: a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 11. és 12. paragrafusába foglalt előírások az adatkezelőt arra kötelezik, hogy tájékoztatást adjon a kérelmezőnek a személyére vonatkozó adatokról és azt legrövidebb idő alatt, legfeljebb 30 napon belül, írásban adja meg. Betekintési jogot ez a törvény nem tesz lehetővé" - áll a közleményben. A kommüniké szerint azonban az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltáráról szóló 2003. évi III. törvény lehetőséget nyújt az intézményben kezelt személyre vonatkozó adat megismerésére és nyilvánosságra hozatalára.
A Népszava múlt pénteken közölte, hogy a birtokában lévő dokumentumok szerint Kondor Katalin, a Magyar Rádió Rt. elnöke kilenc évig állt kapcsolatban az állambiztonsági szolgálat kémelhárításával. A rádió elnöke hamisnak nevezte a lapban közölt dokumentumot. Kondor leszögezte, hogy soha nem működött együtt semmilyen főcsoportfőnökséggel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Felcímkézi a Twitter az állami médiumok oldalait

Felcímkézi a Twitter az állami médiumok oldalait

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria