Tetszett a cikk?

A Magyar Rádió másodfokon is elvesztette azt a pert, amelyet az Élet és Irodalom (ÉS) szerkesztősége és Vásárhelyi Mária ellen indított - közölte csütörtökön Kovács Zoltán, a lap főszerkesztője.

A Magyar Rádió egy, az ÉS-ben megjelent, a rádió vezetését és műsorpolitikáját bíráló cikk miatt perelte be a szerkesztőséget és az írás szerzőjét. A felperes azt kívánta elérni, hogy a bíróság állapítsa meg: az írásban megjelent állítások valótlanok, súlyosan sértik a rádió jó hírnevét és rombolják az intézmény presztízsét – áll az Élet és Irodalom csütörtöki közleményében. A lap arra is emlékeztet: a Magyar Rádió által kifogásolt állítások egyike a rádió folyamatos közönségvesztésére vonatkozott, míg a másik arról szólt, hogy a leghallgatottabb műsorokat megszüntették, a legelismertebb és legnépszerűbb műsorkészítőket pedig ellehetetlenítették.
Kovács Zoltán közölte azt is, hogy a Fővárosi Bíróság csütörtökön hozott jogerős ítéletében a Magyar Rádió keresetét teljes egészében elutasította, és az intézményt a perköltségek megtérítésére kötelezte. A közönségvesztésre vonatkozó állítást a szerkesztőség és a szerző a bíróság előtt tényszerűen bizonyította, a műsorpolitikára vonatkozó állítás pedig vélemény, amely nem lépi túl a véleményszabadság alkotmányban rögzített határait – idézi az ítélet indoklását az ÉS közleménye.
Hollós János, a Magyar Rádió Rt. alelnöke az MTI megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, egyelőre ugyanis - mint mondta - nem ismeri az ítéletet és annak indokolását. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Korábban érkezhet a Samsung Galaxy S21?

Korábban érkezhet a Samsung Galaxy S21?

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen

Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen