Tetszett a cikk?

Megtalálták a tavaly év elején ellopott Károli-féle bibliát - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A lopással gyanúsított férfi és élettársa azt vallották, egy magánnyomozó megbízására cselekedett.

A vizsolyi református templomból az elmúlt év februárjában lopták el a Károli-bibliát. A rendőrség ez év szeptember 6-án egy közúti ellenőrzés során őrizetbe vett egy férfit és élettársát, akiket meggyanúsítottak az egyházi relikvia ellopásával. Kihallgatásukkor elmondták, hogy egy budapesti magánnyomozó megbízásából cselekedtek. A magánnyomozót már a biblia ellopása után őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték, de az ügyben eljáró Encsi Városi Bíróság a bizonyítékokat nem találta elegendőnek és szabadlábra helyezte a férfit. A vizsgálat korábbi megállapításai szerint a bibliát azért lopták el, hogy nyomdai úton hamisítsák. A rendőrség ma sajtótájékoztatón ismerteti az ügy részleteit. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizenhét fertőzöttet találtak Pápán

Tizenhét fertőzöttet találtak Pápán

Ennyi volt, megszűnik a Google Play Zene

Ennyi volt, megszűnik a Google Play Zene

Nem árulhatja el Kaleta ügyvédje, miért léptek vissza a fellebbezéstől

Nem árulhatja el Kaleta ügyvédje, miért léptek vissza a fellebbezéstől