Lapértesülés szerint életveszélyes fenyegetésnek minősítették a kormányfő környezetében azt a levelet, amely hétfőn érkezett titkárságára, s amelyben az áll, Medgyessy Péter a májusi EU-csatlakozáskor már nem lesz az ország miniszterelnöke. A levelet a Köztársasági Őrezred szakértők bevonásával vizsgálja.

"Teljes körű a miniszterelnök védelme" - jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője, Garamvölgyi László az MTI-nek, miután a fenyegető levélről több napilap is beszámolt. A Népszabadság, a Népszava és a Színes Mai Lap szerint a levélben az áll, hogy Medgyessy Péter a májusi EU-csatlakozás idején már nem lesz az ország miniszterelnöke.A levél pontos tartalmáról többet nem tudni, s a kormányszóvivő nem közölte, tett-e feljelentést a miniszterelnök. A levelet a kormányfő környezetében életveszélyes fenyegetésnek minősítették - értesült a Népszabadság. Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt.Maga Medgyessy Péter kedden kommentálta az esetet, s kijelentette, szomorú amiatt, hogy "az indulatossá vált közéletben, politikai nézetbeli különbségeket, az európai Magyarországon" egyesek ilyen módon fogalmaznak meg.Hétfőn, postán érkezett a kormányfő titkárságára a fenyegető levél, a Köztársasági Őrezred pszichológus, írásszakértő és grafológus bevonásával vizsgálja azt. A Köztársasági Őrezred elsősorban a levélíró kilétét próbálja megállapítani, ám az intézkedések részletei biztonsági okokból nem publikusak.

Az őrezred vizsgálata után a Budapesti Rendőr-főkapitányság veszi át az ügyet - közölte Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője, aki azt is elmondta, hogy az elmúlt másfél hónapban a miniszterelnök e-mailben már kapott fenyegetést, "amely nem ilyen természetű volt, tehát nem az életéről és a testi épségéről" volt szó benne, ellentétben a mostanival. Az akkori fenyegetőt azonosították, az eljárás jelenleg is tart, ezért a részletek nem hozhatók nyilvánosságra - fűzte hozzá. A mostani levél pontos tartalmáról sem Garamvölgyi, sem Komássy Ákos, Medgyessy Péter miniszterelnök személyi titkára nem adott felvilágosítást az MTI-nek.Lapinformációk szerint a levelet a Budapest Polgári Körök nevében írták alá, ilyen szervezet azonban a hasonló egyesületek szervezésével is foglalkozó Demokrácia Központ nyilvántartásában nem szerepel. "Ilyen elnevezésű polgári kör nem található az adatbázisunkban" - mondta el Szántai Tamás, a központ vezetője az MTI-nek. A fenyegető levelek "szellemisége távol áll a polgári körök mozgalmától", s az utóbbi időben többen élnek vissza a mozgalom nevével - szögezte le.Az utóbbi néhány napban Gusztos Péter SZDSZ-es parlamenti képviselő és Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési frakcióvezető jelentette be, hogy ismeretlenek megfenyegették.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lakáskiadással egészíti ki a jövedelmét a leváltott Paks-ügyi államtitkár

Lakáskiadással egészíti ki a jövedelmét a leváltott Paks-ügyi államtitkár

Le kellene már értékelni az iPhone-okat

Le kellene már értékelni az iPhone-okat

Szijjártó meghátrál: az EP-vitán senki sem képviseli a kormányt

Szijjártó meghátrál: az EP-vitán senki sem képviseli a kormányt

Megszületett Kovács Katalin második gyereke

Megszületett Kovács Katalin második gyereke

Magyar Turisztikai Ügynökség: Szó sincs a nyaralók megfigyeléséről

Magyar Turisztikai Ügynökség: Szó sincs a nyaralók megfigyeléséről

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre