Tetszett a cikk?

Az MDF sűrgősséggel nyújtotta be az Országgyűlésnek a magyar katonák Irakból való hazarendeléséről szóló indítványt - közölte Gémesi György képviselő.

"Az MDF megdöbbenéssel értesült a Hillában a magyar katonai tábort ért merényletről" - mondta Gémesi. "Mélyen együtt érzünk a tíz magyar sérülttel és családjukkal, mielőbbi felépülést kívánunk" - tette hozzá a politikus.Gémesi György arra a hírre reagált, hogy tíz magyar katona megsérült, amikor terrortámadás érte az iraki többnemzetiségű hadosztály Hillában található táborát szerda hajnalban; a magyar katonák közül ketten súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek.Az MDF-es képviselő emlékeztetett arra, hogy hétfőn az Országgyűlés nagy többsége elvetette az általa is jegyzett önálló indítványt, amely szerint az iraki magyar katonai kontingenst azonnal haza kell rendelni. "Az MDF továbbra is fenntartja korábbi véleményét, miszerint Irakban háború folyik, és a magyar Országgyűlés nem a háborúban való részvételhez kapta felhatalmazását" - mondta Gémesi. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség