Liszkay Gábort lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság. A büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették.

A Magyar Nemzet főszerkesztője elfelejtette meghosszabbítani önvédelmi fegyvere 2001-ben lejárt engedélyét, a felszólításokat pedig nem vette át - írja az Index. A bíróság ezért tiltott fegyvertartásban találta bűnösnek a főszerkesztőt, akit egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt. Liszkay és ügyvédje, Nehéz-Posony István fellebbezni fog a nem jogerős ítélet ellen.Liszkay 1992-ben vásárolt önvédelmi fegyvert, melynek engedélye 2001-ben valóban lejárt. Ez azonban a rendőrségnek is csak tavaly szúrt szemet - mondta a Népszabadságnak Nehéz-Posony. A főszerkesztőt két alkalommal is tértivevényes levélben szólították fel az engedély meghosszabbítására, a leveleket azonban "nem kereste" megjegyzéssel a posta visszaküldte a feladónak. A főszerkesztő szerint megint a Magyar Nemzetet támadják.Liszkayt tavaly ősszel kereste fel egy rendőr a lakásán, tájékoztatva a főszerkesztőt fegyverviselési engedélye visszavonásáról. Liszkay ezek után leadta fegyverét, ezzel lezártnak tekintette az ügyet - írja a Népszabadság. A rendőrség azonban lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett, és nyomozás indult.Az ügyvéd sem vitatja, hogy Liszkay több mint két évig jogszerűtlenül tartotta magánál a pisztolyt, de álláspontja szerint ez nem bűncselekmény, mert a fegyvert szabályos körülmények között szerezte meg, az engedély meghosszabbításának elmulasztása pedig csupán szabálysértés.A napilap szerint a bíróság azonban nem osztotta az ügyvéd álláspontját, és az enyhítő körülményeket figyelembe véve egy év börtönre büntette az amúgy kettőtől nyolc évig terjedő büntetéssel sújtható bűncselekményben vétkesnek talált főszerkesztőt."Az ítélet olyan súlyú, mintha Uzi és Kalasnyikov géppisztolyokat vettem volna a kínai piacon, következésképpen azt kell mondanom, hogy ami a bíróságon történt, az a hatalom egy újabb durva támadása a Magyar Nemzet és az ellenzéki hangok ellen" - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Liszkay.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hosszú hatótávú villanyautó elérhető áron? Van ahol ez már nem álom

Hosszú hatótávú villanyautó elérhető áron? Van ahol ez már nem álom

Vizsgálja az Európai Bizottság a túlóratörvényt és a közigazgatási bíróságokat

Vizsgálja az Európai Bizottság a túlóratörvényt és a közigazgatási bíróságokat

Meghalt Galt MacDermot, a Hair zeneszerzője

Meghalt Galt MacDermot, a Hair zeneszerzője

Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősödik a Momentum

Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősödik a Momentum

Dózsa László rendezőként lerugdosta volna a földön fekvő politikusokat a színpadról

Dózsa László rendezőként lerugdosta volna a földön fekvő politikusokat a színpadról

Karácsonyfa nélkül is van karácsony

Karácsonyfa nélkül is van karácsony