Lapértesülés szerint sértő hangvételű, személyeskedésekkel is súlyosbított vitába fulladt az SZDSZ ügyvivőinek hétfői tanácskozása.

A találkozón a kormány tervezett átalakításán lett volna a hangsúly, de a vita végül személyeskedésbe csapott át. A szóváltásban egyes hírek szerint Kuncze Gábor pártelnök a lemondását is bejelentette, majd mérgesen elhagyta a termet – írja a Népszabadság. A napilap ugyanakkor hozzáteszi, hogy néhány jelenlévő cáfolta, illetve árnyalta Kuncze állítólagos lemondását. Az egyik ügyvivő szerint a vita hevében a pártelnök valóban mondta, hogy ha van, aki jobban tudja vezetni a pártot, annak szívesen átadja a helyét.A lap emlékeztet rá, hogy a hétfői feszült hangulatot az SZDSZ-hez köthető ügyek váltották ki: Wekler Ferenc és hozzátartozóinak agrártámogatása, illetve a parlamenti alelnöknek a család szőlőültetvényét előnyösebb besorolásra javasló képviselői indítványa, valamint Demszky Gábor főpolgármesternek egy fővárosi cégtől olcsón bérelt terepjárója és a horvátországi nyaraláshoz sofőrrel igénybe vett szolgálati autója, továbbá az SZDSZ-es informatikai tárca méregdrága óvodai kakaóbiztos számítógépeinek beszerzése. Ezek közül Wekler ügyeit kísérte a legnagyobb indulat, hiába tárgyalta meg és zárta le ezt a témát a testület már a múlt héten. Akkor ugyanis szabadság miatt többen - így például Fodor Gábor - nem vettek részt az ülésen. Fodor most ott volt; és meglehetősen kritikusan beszélt a Wekler-ügyről, amelyet véleménye szerint lényegében a szőnyeg alá söpört a pártvezetés. A személyeskedéstől nem mentes, vita nagy része végül is a szintén ügyvivő Weklerről és részvételével folyt.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Családi dráma Forráskúton

Családi dráma Forráskúton

Halálos verekedés Veszprémben

Halálos verekedés Veszprémben

Elnökválasztás Ukrajnában és Észak-Macedóniában

Elnökválasztás Ukrajnában és Észak-Macedóniában

Orbán tovább nyit Kelet felé

Orbán tovább nyit Kelet felé

Elvitték a több mint négymilliárdos lottónyereményt

Elvitték a több mint négymilliárdos lottónyereményt

Itthon is van dolga a tűzoltóknak

Itthon is van dolga a tűzoltóknak