szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Bodrogközben Tiszakarád térségében az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) – közölte Felbermann Tamás ügyeletvezető.

Az Ékövizig területén összességében mintegy 9 ezer hektár mezőgazdasági területet borít belvíz, első fokú a belvízvédelmi készültség a dél-borsodi, a hevesi és a taktaközi térségben. A Bodrogközben azonban már másodfokúra kellett emelni a készültségi szintet - mondta az ügyeletvezető.

Felbermann Tamás beszámolt arról is, hogy az elmúlt huszonnégy órában a hat szivattyúállomás összességében több mint 300 ezer köbméter vizet emelt át a befogadókban.

Árvízveszély nincs, ám ha az időjárás továbbra is enyhe marad, tartani lehet attól, hogy a belvízzel borított területek nagysága növekszik - tette hozzá.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állami Közútkezelő Kht. Ügyeletese azt közölte, hogy a Parasznya-Sajószentpéter közötti utat Sajókápolnánál részben belvíz borítja, az erre közlekedők útszűkületre számítsanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Belvíz alatt 17 hektár Jász-Nagykun-Szolnokban

A Közép-Tisza és mellékfolyói mentén jelenleg 17 150 hektár föld áll víz alatt, a vízügyi szakemberek több helyütt készültséget tartanak - közölte a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Kötikövizig).

MTI Itthon

Másodfokú belvízvédelmi készültség Borsodban

Március végéig az előrejelzések szerint nem várható árvíz - közölte Batiz András szóvivő a kormány ülését követően szerdán. Észak-Magyarországon ugyanakkor továbbra is másodfokú a belvízvédelmi készültség.

Kellemetlen hiba a Facebookon: látszódnak a letiltott ismerősök posztjai

Kellemetlen hiba a Facebookon: látszódnak a letiltott ismerősök posztjai

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot

További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot