szerző:
MTI

Vesztegetés alapos gyanújával bírósághoz fordulnának a Budapest Honvéd tulajdonosai, miután botrányosnak ítélik Saskőy Szabolcs játékvezető működését az MTK elleni, keddi bajnoki mérkőzésen. Kőszegi Géza, a Bp. Honvéd klubigazgatója ugyanakkor szerdán pontosította korábbi nyilatkozatát, az új verzióban már nem szerepel, hogy "valaki" nagyobb összegben fogadott volna tippmixen a mérkőzés döntetlen végeredményére. A bíró rágalmazásért perel.

"Munkakörben elkövetett gazdasági és erkölcsi károkozás fogalmát teljes mértékben kimeríti a bíró ténykedése, amely egyszerűen botrányos és kritikán aluli volt." - nyilatkozta Kőszegi Géza. A kispestiek klubigazgatója ugyanakkor szerdára visszavonta keddi nyilatkozatának azt a részét, amely szerint a tippmixen is szereplő mérkőzés döntetlen végeredményere "valaki nagy összegben fogadott".

A keddi Bp. Honvéd-MTK Budapest találkozó 98 percig tartott, Saskőy játékvezető a hajrában a kispestiektől Kovács Zoltánt és Schultz Leventét kiállította, majd a vendégek egyenlítő találata után lefújta a mérkőzést. A lefújást követően a pályára rontó Borgulya Istvánt, a Honvéd játékos-pályaedzőjét is kiállította a bíró. Saskőy az MTK csapatához hasonlóan csak másfél órával a lefújás után rendőri kísérettel tudta elhagyni a Bozsik Stadiont. 

Saskőy Szabolcs, a keddi találkozó játékvezetője a távirati irodának azt mondta, hogy rágalmazásért feljelentést tesz a Bp. Honvéd vezetői ellen. "Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért fel fogom jelenteni azokat, akik engem megvádoltak. Ügyvédemmel már fogalmazzuk a feljelentést." A játékvezető úgy érzi, jogosan hosszabbított nyolc percet a meccsen.

"A kispesti gólszerzőt, Mirót két percig ápolták, a kiállított Kovács Zoltán három perc alatt hagyta el a pályát, a FIFA ajánlása szerint pedig minden csere fél perc hosszabbítást jelent. Ha ezeket összeadjuk, akkor még tovább is vezethettem volna a mérkőzést. Igazamat természetesen videofelvétellel is igazolni tudom."

Kiss Zsolt, a Bp. Honvéd labdarúgócsapatát működtető kft. kisebbségi tulajdonosa szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egyelőre nem tettek feljelentést a keddi, MTK elleni 2-2-es döntetlennel zárult mérkőzés játékvezetője, Saskőy Szabolcs ellen.

"Az idő rövidsége miatt erre még nem került sor. Ügyvédeinkkel megvizsgáljuk a jogi hátteret és csak akkor teszünk feljelentést, ha az minden szempontból megalapozott."" - mondta Kiss Zsolt, aki a lefújás után az óvást is elképzelhetőnek tartotta. "Csak akkor óvunk, ha a szabályok tanulmányozása után arra az álláspontra jutunk, hogy nekünk van igazunk, felesleges jogi csatározásokba nem fogunk belemenni." A Bp. Honvéd szerint egyik kiállítás sem volt jogos, ezért a kispestiek rendkívüli fegyelmi tárgyalás összehívását kérték, ahol reményeik szerint felmentik a futballistákat, akik így pályára léphetnek szombaton a Debrecen elleni bajnokin.

Az MTI információi szerint a kispesti klub tulajdonosi köre 13 órakor ült össze, a tanácskozáson döntik el, hogy milyen lépéseket tesznek majd a keddi, MTK elleni bajnoki mérkőzés kapcsán.  Az MTK ugyanakkor jelezte, hogy a csapat buszát megdobálták és mintegy 40-50 kispesti drukker - az újpestiekhez hasonlóan - a mérkőzés alatt és után antiszemita rigmusokkal provokálta a vendégeket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a játékvezetői és ellenőri jelentések tanulmányozása után vizsgálatot indít a Bp. Honvéd-MTK Budapest mérkőzésen történtekkel kapcsolatban - tájékoztatott Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára. "Természetesen megvizsgáljuk, hogy mi történt a meccsen és utána. Nem kizárt, hogy a pénteki elnökségi ülésen is szóba kerül a keddi mérkőzés, de a testület nem hozhat semmilyen szankciót, ezt csak a fegyelmi bizottság teheti meg. Iránymutatást azonban adhatunk."

Birinyi István, az MLSZ fegyelmi bizottságának elnöke kevés esélyt lát a rendkívüli fegyelmi tárgyalás összehívására és a játékosok felmentésére. "Amióta én vezetem a testületet, ilyesmire nem volt példa, természetesen, ha a kérelem megalapozott, akkor megvizsgáljuk a játékosok esetét" - mondta Birinyi a távirati irodának. "Kiállított játékost nem szoktak felmenteni, hiszen ilyenkor legalább egy meccset ki kell hagynia a vétkes futballistának. Kivételek persze adódhatnak, de erről bővebbet csak a mérkőzéssel kapcsolatos anyagok megismerése után tudok mondani."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

MTK-Újpest: a Mazsihisz Bozóky Imréhez fordult

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kéri Bozóky Imrét, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a szombati MTK-Újpest (0-2) élvonalbeli mérkőzésen tapasztalt rasszista, antiszemita megnyilvánulások ügyében.

Itthon

FTC-MTK: gyalázat a lelátón

A vasárnapi Ferencváros-MTK örökrangadón szurkolók egy csoportja náci jelképeket ábrázoló zászlót lobogtatott, amit a rendőrök elkoboztak. A beavatkozást követően verekedés tört ki, a szektorba a lelátó más részéről is érkeztek szurkolók, majd a rendőrök távoztak a stadionból. A Magyar Televízióban élőben közvetített mérkőzésen ezután is több alkalommal hallani lehetett antiszemita kórusokat. A magyar futballpályákon az élet megy tovább.

Milliós tömegek vonultak az utcára Libanonban

Milliós tömegek vonultak az utcára Libanonban

75-tel repesztő elektromos rollerekről beszélt egy jogi szakértő a közmédiában

75-tel repesztő elektromos rollerekről beszélt egy jogi szakértő a közmédiában

Új módszer: egy egyszerű vérvétellel felmérhető a tüdőrák kockázata

Új módszer: egy egyszerű vérvétellel felmérhető a tüdőrák kockázata

Miként ismerjük fel a kamuképeket?

Miként ismerjük fel a kamuképeket?

Tokaj-Hegyaljáig még eljutott a román brutáltréler, aztán jöttek a rendőrök

Tokaj-Hegyaljáig még eljutott a román brutáltréler, aztán jöttek a rendőrök

Másfél ezren vették eddig igénybe a falusi csókot

Másfél ezren vették eddig igénybe a falusi csókot